Prijestonica Cetinje: Apel svima da poštuju mjere
Prijestonica Cetinje

"U prethodna tri dana 133 slučaja zaraze"

Prijestonica Cetinje: Apel svima da poštuju mjere

Epidemiološka situacija na Cetinju znatno je pogoršana. Samo u posljednjih sedam dana registrovan je 221 novooboljeli, od čega 133 u posljednja tri dana, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti Covid-19.

"U Prijestonici je trenutno koronavirusom inficirana 251 osoba ili pet puta više nego na posljednjem petnaestodnevnom presjeku koji je rađen 15. decembra, kada je 48 osoba bilo oboljelo od zarazne bolesti COVID-19", navodi se u saopštenju Prijestonice.

Prema posljednjem presjeku, Sanitarna inspekcija izdala je 75 rješenja za samoizolaciju.

Operativni štab apelovao je na građane da se pridržavaju propisanih mjera i da izbjegavaju okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru, te da nose zaštitne maske i dezinfekuju ruke.

"Od nadležnih opštinskih i nacionalnih službi traži se da pojačaju kontrolu poštovanja propisanih mjera i uputstava Ministarstva zdravlja. Ukoliko vremenski uslovi dozvole Prijestonica će organizovati dezinfekciju javnih površina", poručili su u saopštenju.

Takođe apelovali su i na sve građane koji se do sada nijesu vakcinisali da to urade u najkraćem roku i da na taj način, prije svega, zaštite sebe, a potom i sve druge osobe u njihovom okruženju.

"Ova izazovna vremena traže odgovoran odnos svih građana i građanki prema ličnom i javnom zdravlju, pa su neprihvatljiva sva ponašanja koja propagiraju nenaučan pristup ovoj izuzetno kompleksnoj i osjetljivoj temi koja se tiče života ljudi", zaključuje se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.