Višečasovna drama u Baru: Begzić prijeti da će aktivirati eksploziv, zgrada evakuisana(VIDEO)
Foto: Portal Bar

Višečasovna drama u Baru: Begzić prijeti da će aktivirati eksploziv, zgrada evakuisana(VIDEO)

Od jutros traje neizvjesna i napeta drama u centru Bara zbog prijetnje Baranina Edina Begzića (36) da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u Ulici Maršala Tita koju je policija evakuisala jutros oko 8 sati.

Policija je blokirala ulicu, a  ispred poslovnice banke je Begzić, koji djeluje veoma opušteno,prenosi Portal Bar.

U Ulici Maršala Tita je policija, vatrogasci, ekipe Hitne pomoći.

Dio ulice Maršala Tita u Baru evakuisan je jutros zbog prijetnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv.  Jutros oko 8 časova kada su zaposleni u NLB banci došli na posao ispred ulaza ih je sačekao čovjek koji je kazao da je naoružan, da ima bombu. Radnik obezbjeđenja je pozvao policiju koja trenutno pregovara s njim.

Poslovnicu te banke oblijepio je natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke".

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilionska šteta.

Policija satima pregovara sa Begzićem, sa kojim je razgovarao i potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović, saznaju "Vijesti". Begzić je ranije vicepremijeru, u snimku koji je dostavio medijima, poručio da će, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da "napadne radnike", biti odgovorni za "haos koji nastane".

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica, kao i stambeni objekti u neposrednoj blizini. 

Novinarka TV Vijesti sa lica mjesta kazala je da će sa Begzićem razgovarati i bivši radnici "Primorke", kao i da su dolazili članovi njegove najuže porodice.

Baranin se obratio čelnicima Vlade i Skupštine, Zdravku Krivokapiću, Dritanu Abazoviću i Aleksi Bečiću pozivajući ih da se uključe u rješavanje problema, te da su radnici Primorke dugo držani gladnima.

“Vi ste trenutno na vlasti i imate moć. 2010. godine država pravi plan sa NLB bankom da se odobri kredit od 14,4 miliona eura, a da će u okviru toga kredita država reagovati da se isplate plate radnicima Primorke. Mislim da je tada radnicima trebalo da se isplati nepunih 160.000 eura. Od kada su te pare otišle, radnici Primorke nemaju života, zdravlja, živimo kao u zatvoru, gladujemo. Jedino svijetlo u našem životu je ono svijetlo kad otvorim frižider”, ističe ovaj Baranin.

Dodaje da su za pljačku svi znali, a da niko nije prijavio.

Begzić na snimku pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

"Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije", naveo je on.

Poručio je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da "napadne radnike", da će biti odgovorni za "haos koji nastane".

"Ukoliko dozvolite da nas neko napadne, vi ćete biti odgovorni za sav haos koji će nastati. Gospodo među ovim radnicima su i moj otac i majka, ja sam itekako spreman da se borim za njih i dam život za njih", kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.