Kristina iz Kotora osvojila drugo mjesto na Međunarodnom festivalu gitare
Kristina Miljenović

Kristina iz Kotora osvojila drugo mjesto na Međunarodnom festivalu gitare

Naša priznata mlada talentovana višestruko nagrađivana gitaristiknja, Kristina Miljenović osvojila je u Bugarskoj na 7.Međunarodnom festivalu gitare ,,Pleven Guitar Festival 2021" drugu nagradu.

Na takmičenju je učestvovalo 90 takmičara iz cijeloga svijeta.

Kristina je bila jedina predstavnica Crne Gore, a to ovo joj je šesta nagrada u ovoj godini.

Žiri u drugoj kategoriji dodijelio je Kristini nagradu u sastavu:Stolina Dobreva(Sofija), Stefan Skrilecz(Austrija), Boyan Doychev(Varna), Stefan Trifan(Romania), Sevdalin Stefanov(Varna).

Festival se održao u online formi. Festival ima za cilj da približi umjetnost ljudima. Za samo pet godina Međunarodni festival gitare u Plevenu uspio je da se pretvori u jednu od vodećih manifestacija gitarske umjetnosti u Evropi. Festival obuhvata nevjerovatne koncerte sa izvođačima i cijelog svijeta, međunarodno takmičenje visokog nivoa sa stručnim žirijem ,inovativni sistem ocenjivanja, izložbu najnovijih muzičkih proizvoda, predstavljenje majstorskih gitara renomiranih graditelja, brojne radionice, majstorske kurseve,dobru organizaciju, savršen smještaj i značajan nagradni fond.           

Kristina iza sebe ima preko 22 nagrade sa svijetskih, međunarodnih,i Internacionalnih  takmičenja. Mlada gitaristkinja je bila u novembru jedna od kandidatkinja za dodjelu prestižne nagrade "21 novembar", koja je najveće gradsko priznanje grada Kotora. Kandidovali su je ŠOSMO "Vida Matjan" i zajednica Italijana Crne Gore.To je posebno priznanje Opštine Kotor, koje se dodjeljuje za zasluge od posebnog značaja za grad. Sama nominacija je uspjeh za Kristinu jer se nikada nije uspio kandidovati neko od tinejdžera grada Kotora.

Povodom dana opštine Kotor bila je na prijem kod gradonačelnika sa najboljim učenicima i studentima koji su prethodni godine imali zapažene rezultate u školovanju.

Na koncertu Muzičke škole "Poklon gradu" koji se održao dvorani Svetog Duha, takođe povodom dana opštine Kotor, Kristina je bila učesnik koncerta i svirala je na gitari.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.