Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti nadbiskupa Dezmonda Tutua
Milo Đukanović

Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti nadbiskupa Dezmonda Tutua

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća predsjedniku Južnoafričke Republike Cyrilu Ramaphosi povodom smrti nadbiskupa Dezmonda Tutua, istaknutog religijskog lidera i borca protiv aparthejda.

"S iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti nadbiskupa Dezmonda Tutua, istaknutog religijskog lidera i borca protiv aparthejda. U ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, Vama i prijateljskom narodu Južne Afrike", naveo je Đukanović u telegramu saučešća.

Uvjeren je da će buduće generacije, ne samo Južnoafričke republike i afričkog kontinenta, sa pijetetom čuvati nasljeđe koje je nadbiskup Tutu ostavio globalnoj zajednici, beskompromisno ustajući protiv nejednakosti, homofobije i rasizma u svim krajevima svijeta.

"Njegovim odlaskom svijet je izgubio jednog od najvećih boraca za ljudska prava, slobodu i jednakost u XX vijeku, čije će poruke ostati vječna inspiracija i putokaz ka istini i pomirenju., zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.