Dožić: Štamparska greška Uniproma uvećala ponudu EPCG
Kombinat aluminijuma Podgorica

Dožić: Štamparska greška Uniproma uvećala ponudu EPCG

U zahtjevu za zaključivanje Ugovora o snabdijevanju električnom energijom, koji je Uniprom doo 23.12.2021 godine predao Elektroprivredi Crne Gore – FC Snabdijevanje, napravljena je štamparska greška. Umjesto 61320000 kWh/godišnje, što odgovara snazi od 7 MW, napisano je 661320000 kWh/godišnje, što odgovara snazi od 75,5 MW. Korigovani zahtjev na 61320000 kWh/godišnje, biće poslat sjutra ujutro, o čemu je EPCG već usmeno obaviještena, navodi se u saopštenju koje potpisuje Nebojša Dožić, glavni menadžer KAP-a.

Ističe da je u KAP-u već planski isključeno pola ćelija. Sa planskim isključenem ćelija završavaku u četvrtak 30.12. 2021. godine.

“Nakon toga će u radu ostati samo 12 ćelija, koje ćemo koristiti za završetak ekološkog projekta “Mini kaptaža gasova” koje bi koristili u slučaju ponovnog pokretanja primarne proizvodnje alumimijuma U planiranih 7 MW, uključena je i potrošnja električne energije u dvije nove fabrike, kao I potrošnja električne energije u ostalim pratećim postrojenjima KAP-a”, navodi Dožić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.