Voda sa krastavcima čisti organizam od toksina i snižava krvni pritisak
Ilustracija

Voda sa krastavcima čisti organizam od toksina i snižava krvni pritisak

Voda sa krastavcima spada u omiljeno piće manekenki, kao i svih onih koji vode računa o zdravom načinu života i žele da očiste organizam od toksina.

Pošto su krastavci izvor silicijuma, sportisti takože koriste ovaj napitak, jer pomaže u obnovi mišića i tkiva. Zahvaljujući kalijumu, krastavac je kvalitetna alkalizirajuća namirnica koja će vam pomoći u snižavanju krvnog pritiska.

Recept za vodu sa krastavcima:

Sastojci:

• 2 litre vode

• 1 veliki krastavac

Priprema:

Krastavac dobro operite, odstranite krajeve i narežite na tanje kriške, ali s korom. Stavite kriške krastavca u vodu i kratko je ohladite u frižideru.

Napomena:

Po želji, ovom ukusnom napitku možete dodati kriške limuna ili limete, ili neko drugo sezonsko voće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.