Održan Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta
Foto: Duško Miljanić

Održan Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta

U Crnogorskom narodnom pozorištu održan je tradicionalni Novogodišnji koncert na kome su nastupili slavni violinista Yury Revich i sopran Ivana Čanović. Publici je predstavljen novi Kamerni orkestar Crne Gore sastavljen od najboljih muzičara iz naše države i regiona koji je nastupao pod dirigentskom palicom svjetski poznatog dirigenta Sasche Goetzela. Publika je uživala u poznatim melodijama simfonijske muzike, valcera, tanga, tradicionalnih i savremenih kompozicija za violinu i operske muzike (Vivaldi, Piazzolla, Mozart, Schubert…).

Dirigent Sascha Goetzel je izrazio zadovoljstvo što je nastupio pred crnogorskom publikom.

"Prvi put sam u Crnoj Gori, a debi je uvijek predivno iskustvo tako da sam izuzetno zadovoljan. Osjetio sam povezanost sa publikom i to je bilo fantastično. Mi dajemo srce publici našom muzikom i osjetio sam da nam publika tu ljubav vraća. Večeras smo imali različite nacionalnosti na sceni i među izvođačima i to je zaista bila jedna svetkovina kulture i muzike.“, kazao je Goetzel.

Violinista Yury Revich je svirao na Stradivari violini "Princess Aurora" iz 1709. godine i priredio publici nesvakidašnji doživljaj.

“Imao sam priliku da pred crnogorskom publikom premijerno izvedem djelo koje sam sam komponovao i bilo je to pravo uživanje. Već sam svirao u Crnogorskom narodnom pozorištu i srećan sam što sam ponovo tu.”, istakao je Revich.

Sopran Ivana Čanović: “Publika nas je po završetku koncerta aplauzom držala na sceni više od deset minuta i meni to govori da je koncert bio fantastičan.”, zaključila je Čanović nakon nastupa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.