Izbjegavanje ovih loših navika dovest će vas do ljepšeg tena
ilustracija

Izbjegavanje ovih loših navika dovest će vas do ljepšeg tena

Greške koje najčešće pravite, prilikom skidanja šminke, piše Cosmo.hr.

Pretjerano pranje

Prečesto pranje lica može dodatno postarati vašu kožu. Nemojte lice umivati više od dva puta dnevno, osim eventualno prije i nakon vježbanja.

Pogrešni proizvodi

Budite sigurni da koristite odgovarajuće proizvode za pranje lica. Proizvodi poput sapuna oštetit će i isušiti vašu kožu, uništiti prirodne masnoće lica i uzrokovati iritaciju. Koristite proizvode s umirujućim sastojcima poput zelenog čaja ili aloe vere. Imate li problema s aknama, koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu.

Pogrešna upotreba pilinga

Piling morate koristiti, ne smijete ga koristiti prečesto. Najbolje bi bilo piling koristiti jednom nedjeljno. On vam je potreban kako biste uklonili mrtve i oštećene stanice kože i kako bi vam se koža lica što bolje regenerisala. Važan je takođe i odabir pilinga - čestice ne smiju biti pregrube i prekrupne kako vam ne bi oštetile kožu.

Nepranje prije spavanja

Možda redovno očistite lice prije spavanja od šminke, no nemojte zaboraviti nakon uklanjanja šminke obavezno umiti lice. Mlijeka i brojni odstranjivači make-upa očistit će vaše lice, ali ne dubinski poput losiona za umivanje.

Prevruća voda

Lice je najbolje prati što hladnijom vodom, a ako vam je ona prehladna, mlakom vodom. Izbjegavajte vruću vodu, posebno ljeti i zimi jer će vam vruća voda samo dodatno isušiti kožu.

Upotreba maramica za šminku

Vlažne maramice za uklanjanje šminke u redu je koristiti povremeno - na primjer kada idete u teretanu ili ste u žurbi. No nipošto nemojte korisitit isključivo njih za čišćenje lica. Obavezno koristite odstranjivač šminke i proizvod za umivanje lica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.