Socijalistička narodna partija

Opštinski odbor SNP-a poručio

"Aktuelna vlast u Ulcinju, namjerava da promijeni još malo naziva ulica i ustanova u ovom gradu što je ostalo"

Aktuelna vlast u Ulcinju, kojoj rok ističe naredne godine, namjerava da promijeni još to malo naziva ulica i ustanova u ovom gradu što je ostalo, saopšteno je iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije u tom gradu.

"Naime, u saznanju smo da je skupštinski Savjet za davanje predloga, naziva naselja, ulica, trgova i institucija,  jednoglasno donio odluku koja je upućena Skupštini na razmatranje, da se promijeni ime gradske biblioteke Mirko Srzentić, narodnog heroja koji je svoj život položio za slobodu građana Crne Gore u Drugom svjetskom ratu.  Biblioteka nosi njegovo ime već  decenijama i zašto se baš sada ukazala potreba da se naziv mijenja, nikome nije jasno", poručili su iz SNP-a.

Pojasnili su da su odbornici namjerili da Biblioteku nazovu po Hafiz Ali Rizi Ulčinakuu, znamenitom Albanacu, koji već ima svoju ulicu u Ulcinju gradu i to je završena priča.

"Ulcinj od uvođenja višestranačja ima mnogo problema kada su u pitanju životni problemi građana pa se pitamo da li će ovo  mijenjanje naziva  ustanova  riješiti sve postojeće nepogode koje su zadesile ovaj grad", izričiti su iz SNP-a.

Podsjetili su da ovo nije prvi put da se pokušava promijeniti naziv gradske Biblioteke u Ulcinju.

"Pokušao je to prije nekoliko godina Muhamed Nika kada je bio na čelu ove ustanove kao član Demokratskog saveza. Njegova “požrtvovanost” da ispuni zadatak je išla dotle da je skinuo naziv ustanove sa imenom Mirka Srzentića sa Centra za kulturu u kojem se nalazi Biblioteka, uz obrazloženje da su “ ptice iskljucale slova jer su od stiropola”!?! U tom naumu ih je tada spriječila Socijalistička narodna partija", dodaje se u saopštenju SNP-a.

Postavilis u pitanje  da li su novo mijenjanje naziva ustanove predložili odbornici partija čiji su lideri potpsali Memorandum o saradnji u kojem se pozivaju na slogu, mir i zajedništvo?

"Ili možda nisu obaviješteni? Ili je ovo podmetanje DPS-a  koji se bori za naklonost nacionalnih partija u strahu od gubitka vlasti?", upitali su iz SNP-a

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.