Izrael ponudio i četvrtu dozu za starije od 60 godina
Ilustracija

Izrael ponudio i četvrtu dozu za starije od 60 godina

Izrael će ponuditi četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa starijima od 60 godina, zbog zabrinutosti zbog širenja omikron soja.

Stručna komisija izraelskog Ministarstva zdravlja preporučila je davanje četvrte doze, što je pozdravio premijer Naftali Benet kao "sjajnu vijest koja će nam pomoći da prevaziđemo talas omikrona, koji se širi svijetom", prenosi Rojters.

Iako odluku još treba da zvanično odobre viši zdravstveni zvaničnici, Benet je pozvao Izraelce da što prije prime četrtu dozu.

Odluka je donesena nakon što je u Izraelu potvrđen prvi smrtni slučaj jednog pacijenta zaraženog omikron sojem koronavirusa.

Izraelska bolnica potvrdila je da je osoba preminula, ali je naglasila da je bolovala od više ozbiljnih pridruženih bolesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.