Večeras Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta
Foto: CNP

Večeras Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta

Na Novogodišnjem koncertu Crnogorskog narodnog pozorišta večeras će nastupiti slavni violinista Yury Revich i sopran Ivana Čanović.

Publici će biti predstavljen novi Kamerni orkestar Crne Gore sastavljen od najboljih muzičara iz države i regiona, a dirigent je Sascha Goetzel. 

Publika će biti u prilici da uživa u poznatim melodijama simfonijske muzike, valcera, tanga, tradicionalnih i savremenih kompozicija za violinu i operske muzike.

Direktor CNP-a Marko Baćović je, na konferenciji povodom najave koncerta, rekao  da je to lijep događaj kada se dramska sala „pretvara u čarobnu muzičku kutiju gdje se divna muzika Vivaldija, Mocarta, spaja sa novim umjetnicima“.

„Večeras očekujem magično i divno veče“, rekao je Baćović.

Sopran Ivana Čanović kazala je da joj je velika čast i zadovoljstvo da crnogorskoj publice predstave maestra Saschu Goetzela, koji je došao iz Bečke opere.

On je prihvatio da dođe u Crnu Goru zbog muzike I novoformiranog orkestra Crne Gore”, kazala je Čanović.

Takođe, kako je rekla, izuzetna je čast što će publika imati priliku da opet čuje svjestski poznatog violinstu Jurija Revića.

“Sigurna sam da će publika uživati u tom fantastičnom zvuku”, kazala je Čanović.

Dirigent Sascha Goetzel kazao je da mu je veliko zadovolsjtvo da bude u CNP-u.

„Kada sam dobio poziv od Jurija i kada mi je rekao da će nastupati u Crnoj Gori, zaista mi je biilo teško da kažem ne“, rekao je Goetzel.

On je napomenuo da je srećan što je u Crnoj Gori baš u periodu koji prethodi praznicima, jer je to period davanja i opraštanja.

„Posljednje dvije godine su bile izuzetno teške za sve i sam činjenica da smo u prili da stvaramo muziku, da nastupamo, da dijelimo scenu sa divnimkolegama muzičarima je nešto što me zaista ispunjava srećom i zadovoljstvom“, rekao je Goetzel.

Violinista Yury Revich rekao da je u Crnoj Gori bio prije četiri godine I da ima jako lijepa za sjećanja koja su vezna za koncert koji je bio sličan ovom.

“To su mi praktično jedne od najljepših sjećanaj koja nosim u srcu. Hvala svima koji su omogućili organizaciju jednog oavkog događaja”, rekao je Revich.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.