Velika pobjeda Budućnosti u Francuskoj:
KK Budućnost Voli

Velika pobjeda Budućnosti u Francuskoj: "Plavi" desetkovani ostali u trci za 1. mjesto

Košarkaši Budućnosti izvojevali su zlata vrijednu pobjedu u osmom kolu Evrokupa. Izabranici Aleksandra Džikića su kao gosti, u desetkovanom sastavu savladali Burg u gostima sa 86:82, pa sada imaju skor od šest pobjeda uz dva poraza. Burg je na 2-6.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa 26, Di Džej Sili sa 21-im, Vili Rid sa 15, Vladimir Micov sa osam i Marko Jagodić Kuridža sa sedam poena. Kod Burga, raspoloženi za igru u napadu, bili su Maksim Kurbi i Aleksandre Čašang sa po 15, odnosno Rašid Salomon sa 12 i Maksim Ros sa 11 poena.

Izabranici Aleksandra Džikića, ušli su u meč, onako kako su i najavljivali. Bili su izuzetno agresivni u odbrani, nastojali su da pronađu najbolja rJešenja u napadu, da spuste loptu pod koš, da ne dozvole igru u tranziciji. Odbrana je funcionisala veoma dobro, a u napadu su raspoloženi bili Di Džej Sili, Vili Rid i Džastin Kobs, pa je Budućnost na poluvremenu vodila sa 46:31.

Burg je odražavao meč u egalu do sredine druge dionice. Šampion Crne Gore je vodio sa 31:28, kada je podigao stepen agresivnosti u odbrani na daleko viši nivo, domaćin nije imao rješenja za Amerikance u sastavu Budućnosti, pa su Podgoričani na odmor otišli sa lijepim kapitalom.

Razloga za zadovoljstvo je naravno bilo dosta, ali je bilo isuviše rano za slavlje, s obzirom da je Budućnost ponovo bila u desetkovanom sastavu. Pored Danila Nikolića, Petra Popovića, Igora Drobnjaka i Edina Atića, na klupi je bio povrijeđeni Filip Barović, a na terenu Zoran Nikolić i Džastin Kobs, koji takođe imaju probleme se povredama. Pred Džikićem i njegovim timom je bio težak zadatak. U nastavku je trebalo održati visok stepen agresivnsti u odbrani, a sa skraćenom rotacijom to nije ni malo lako, naprotiv, jer svaki igrač sa pet ličnih grešaka, u situaciji kada na raspologanju imate osam igrača je veliki, ali baš veliki problem.

Početak treće dionice je obilježio Di Džej Sili koji je odigrao pravu simultanku sa odbranom Burga, pa je Budućnost uz dobru odbranu pobjegla na 57:39, ali se domaćin uz veliku podršku sa tribina nije predavao. Uslijedila je serija grešaka Podgoričana u samoj završnici ovog perioda, Burg je stigao do serije lakih poena iz tranzicije, pa je uspio da svede deficit na osam poena uoči posljednjeg kvartala 56:64.

Očekivala se reakcija Budućnosti u završnom periodu, ali je Burg nastavio da topi prednost, pa je na semaforu pisalo 63:66. Aleksandar Džikić je bio primoran da posle samo dva minuta igre zatraži minut odmora. Džastin Kobs je nanizao pet poena, a uz dvije asistencije, Budučnost je uspjela ponovo da se odlijepi – 75:68. Burg je stigao do 73:75, a Kobs pogodio trojku, a zatim i tri slobodna bacanja za 81:73. Burg je nastojao da stigne do triler završnice i preokreta do kraja meča, ali Budućnost to nije dozvolila.

Do kraja godine, Budućnost će odmjeriti snage sa ekipom Borca iz Čačka u gostima, a u nerednoj rundi Evrokupa, koja je na programu 12. januara, izabranici Aleksandra Džikića će na svom parketu ugostiti ekipu Burse.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.