Zvijezde serije Seks i grad protiv Zverke, optužen za silovanje
Foto: GETTY IMAGES

Zvijezde serije Seks i grad protiv Zverke, optužen za silovanje

Glumice koje igraju u seriji Seks i grad pružile su podršku ženama koje su optužile njihovog kolegu Krisa Nota za seksualne napade.

Sara Džesika Parker (Keri Bredšo), Sintija Nikson (Miranda) i Kristin Dejvis (Šarlot) izjavile su da su veoma tužne zbog optužbi.

„Podržavamo žene koje su istupile i podijelile bolno iskustvo", piše u zajedničkom saopštenju.

Not je odbacio optužbe rekavši da su lažne.

Glumac, koji je igrao Zverku u popularnoj seriji i u ljubavi je sa Keri Bredšo, rekao je da su odnosi sa obije žene bili uz pristanak. Međutim, posle optužbi koje su objavljene u Holivud riporteru prošle nedjelje, otkazano mu je nekoliko ugovora.

Četiri dana pošto su žene iznijele tvrdnje da ih je silovao, iz američke TV mreže CBS i Univerzal televizije potvrdili su da je Not dobio otkaz u seriji Pravednik. Paloton, brend koji prodaje opremu za fitnes i vježbanje, takođe je isključio Nota iz reklame koju su objavili prošle nedjelje.

Glumice su objavile saopštenje na društvenim mrežama posle nove epizode serije Seks i grad, u kojoj se Kris Not ne pojavljuje.

Zoe* je imala 22 godine kada je glumac navodno silovao u stanu u zapadnom Holivudu 2004. godine.

Lili* kojoj je sada 31 godina, silovana je u Grinič Vilidžu u njegovom stanu u Njujorku 2015., kada je njemu bilo 60, a njoj 25 godina.

Tekst je napisala novinarka Kim Masters koja je takođe intervjuisala i tadašnjeg Zoinog šefa, ljude iz Centra za oporavak od seksualnog napada i Lilinu drugaricu.

U tekstu se takođe navodi i poruka koju je Not poslao Lili dan posle navodnog napada.

„Optužbe protiv mene koje su mi uputile žene, a koje sam upoznao prije nekoliko godina, čak i deceniju su lažne. Ovo je moglo da se dogodi prije 30 godina ili pre 30 dana - ne uvijek znači ne - to je linija koju nisam prešao. Odnosi su bili uz pristanak. Teško je ne dovoditi u pitanje tajming kada su ove priče izašle u javnost. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: ja nisam napao te žene", rekao je glumac.

Iz policije Los Anđelesa kažu da nisu nikad vodili istragu, jer zvaničnih prijava nije bilo.

Oženjen je glumicom Tarom Vilson od 2012. godine, s kojom ima dvoje dijece, piše BBC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.