Objavljen snimak Zorana Marjanovića dok prijavljuje nestanak supruge
Zoran i Jelena Marjanović, Foto: Facebook

Objavljen snimak Zorana Marjanovića dok prijavljuje nestanak supruge

Pjevačica Jelena Krsmanović Marjanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, a njen nestanak prijavio je tog dana suprug, sada optuženi, Zoran Marjanović. Insajder TV objavio je dva snimka u kojima se čuju telefonski razgovori između Marjanovića i policijskih službenika u kojima prijavljuje nestanak supruge. Policijski službenici tom prilikom nisu željeli da lociraju telefon njegove supruge, a pored činjenice da su mu govorili da je tek prošlo pola sata od kada ju je posljednji put vidio, dodali su da mora lično da ode u stanicu i prijavi nestanak.

Prema audio-snimcima koje je u emisiji „Slučaj“ objavio Insader TV vidi se da je Marjanović, sada optuženi za ubistvo supruge, prijavio nestanak pjevačice u 17.30 sati. Prvi razgovor traje četiri minuta, pola sata nakon nestanka pjevačice.

"Halo, dobar dan, ja bih da prijavim nestanak, evo. Ja sam sa ćerkom, ovaj, na nasipu, izašli smo da majka trči, da vježba, ona je otišla da trči i nestala je“, rekao je Marjanović.

"Kako je nestala?“, upitala je policijska službenica.

"Nema je, ovdje je već pola sata sa ćerkom tražim na trim stazi, ovdje u Borči. Zajedno smo otišli, ja sam sa malom djevojčicom ovdje, od pet godina“, rekao je Marjanović.

"Pa vratiće se, gospodine, nema je pola sata, nije vas vidjela pozadi. Vratiće se, pola sata je nema“, rekla je službenica.

"Ovo je ravna staza, nema, niko je nije vidio, niti bilo šta“, kaže Marjanović.

"Šta mislite da se desilo?“, upitala je službenica.

"Ne znam šta se desilo“, rekao je suprug pjevačice.

"Je l ima ona telefon?“, upitala ga je službenica.

"Ima i dostupna je, da li možete vi da je locirate?“, upitao je on.

Nakon toga, službenica ga je prebacila na stanicu u Borči. Na telefon se javio policijski službenik.

"Ja bih da prijavim nestanak. Ja sam sa ćerkom ovdje. Majka trči ovdje po stazi, možda je prije 45 minuta eto krenula da trči. Nema je, tražimo je svugdje. Mobilni je kod nje i dostupna je. Možete da je locirate?“, upitao je ponovo Marjanović.

"Pa ne možemo mi tako da lociramo“, rekao je službenik.

Pomenuti službenik potom je rekao Marjanoviću da sačeka.

"Sačekajte.. Neki je izgubio mamu na nasipu, mama mu trči na nasipu i neće da mu se javi na telefon“, rekao je policijski službenik kolegi, a što se može čuti na snimku.

Potom, Marjanoviću se javlja novi službenik i on ponovo objašnjava šta se desilo.

"Ja sam sa ćerkicom na nasipu, majka je nestala. Ovdje je na Dunavu, prva rampa, mobilni je dostupan, a ne javlja se“, rekao je on.

"Koja prva rampa?“, upitao je službenik.

"Kad se krene prema nasipu, prvo skretanje, od Borče, od crkve. Da niste vidjeli djevojku da trči? Da nisi vidio neku djevojku da trči stazom? Nije. Niko je nije vidio“, rekao je Marjanović, koji se u tom trenutku obraća prolaznicima.

"Možete nekako da provjerite? Je l može da se locira nekako“, govorio je Marjanović, dok mu je žena iz policijske stanice rekla da ne mogu da reaguju ako je prošlo tako malo vremena, pa je on prekinuo poziv.

"Ne može“, rekao je službenik, na šta je Marjanović odgovorio: "Dobro“, i prekinuo vezu.

Potom je u emisiji objavljen još jedan snimak. Riječ je o pozivu Marjanovića, koji u istom tvrdi da mu je supruga oteta. To govorio po preporuci svog prijatelja, inače policajca, koji je došao na nasip u Crvenki da mu pomogne.

"Halo, maloprije sam zvao u vezi ovog nestanka, da li možete molim vas, dok je dostupan telefon, molim vas reagujte. Ženu je oteo neko vjerovatno, gospođo molim vas“, rekao je Marjanović.

"Odakle vam to da je oteta?“, upitala je službenica.

"Nestala je, pričao sam sa kolegom iz policije, iz Borče, Boris. On je privatno došao, da li možete molim vas nešto da uradite, izgleda da je oteta. Molim vas, ja sam sa ćerkicom, evo tražimo, molim vas. Marjanović Zoran. Ko je Boki? Ja sam sa ćerkicom, ja i ćerkica i žena, nestala je, ona je išla trim stazom. Možete nešto“, govorio je Zoran.

Zatim se čuje razgovor između policijske službenice i njenog šefa.

"Halo šefe, imam poziv, meni je smiješan, ali je i tužan. Na trim stazi je sa ženom i ćerkicom, izašao prije pola sata, žena je krenula da trči. Odjedanput je žena nestala, prosto, on je ne vidi nigdje, pola sata je prošlo, on prijavljuje njen nestanak. Ima mobilni telefon, na mobilni je dostupna, ali se ne javlja“, rekla je službenica šefu.

"Gdje su oni trčali?“, pita staza.

"Trim staza“, kaže ona, a potom se čude da ima trim staza u Krnjači.

"Nek vidi on je l’ otišla kući, ako nije nek dođe i prijavi nestanak“, rekao je on.

"Halo gospodine, Vidite da nije kući otišla“, govorila mu je žena sa druge strane žice.

"Nije, svi smo od kući krenuli, ona je ovdje negdje“, kazao je.

"Gospodine, morate lično da dođete da podnesete zahtjev. Vidite da nije kući“, rekla je ona.

"Sačekajte da se konsultujem sa načelnikom“, rekla mu je žena u policiji.

"Ako prođe 24 sata prijavite slučaj, vidite da nije kod kuće, pa ako je i dalje nema onda ćemo vidjeti“; dobio je odgovor Zoran, pa se zahvalio i prekinuo vezu.

Marjanović je, podsjećanja radi, na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno iznio svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu. Optužen je za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila je i njihova maloljetna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.