Pejović: Građani da znaju da će za nekoliko mjeseci struja biti skuplja
Veselin Pejović

Juče počelo gašenje KAP-a

Pejović: Građani da znaju da će za nekoliko mjeseci struja biti skuplja

Vlasnik kompanije UNIPROM Veselin Pejović kazao je za Antenu M da je juče počelo gašenje Kombinata aluminijuma (KAP). On je istakao da će narednih mjeseci doći do poskupljenja struje.

"Mi smo najavili juče CGES-u smanjenje, što smo u obavezi da uradimo, planski treba da bude ugašen do 31. decembra", naveo je on.

Pejović je objasnio da prilikom sklapanja ugovora sa EPCG, tražili su 110 MW količinu energiju.

"Prethodni menadžment nam je saopštio može od 61 do 71 MW, da bi KAP mogao da se snabdijeva iz sopstvenih izvora. Ja sam to prihvatio. Pristupili smo tada gašenju i KAP je ostao da radi na 174 ćelije", kazao je Pejović.

Dodaje da se 15. 6. obratio menadžmentu EPCG i upoznao ih sa situacijom.

"Niko za šest mjeseci nije se našao ni da okrene telefon. Drugim dopisom u oktobru, pravimo urgenciju šta je sa tim. Niko ni o tom dopisu se ne oglašava da bi me 15.11. doveli pred svršeni čin, poslali predlog ugovora za 2022. Mi u KAP-u najveću struju plaćamo 45 eura po MW/h", pojasnio je Pejović.

Pejović poručuje da EPCG pravi manipulaciju.

"Mirno mogu da spavaju, Uniprom postoji od 82. godine. Jedan euro nije stekao preko građana CG pa neće ni sad. EPCG neka bude sa srećom, ne želim da građani trpe zbog KAP-a, to ne dolazi u obzir. Građani treba da znaju da će im za par mjeseci doći do poskupljenja struje, a oni su htjeli da preko KAP-a, da kažu mi smo KAP-u dali struju po 45 eura a građani vama smo morali da poskupimo struju. Ja profit nisam sticao preko građana CG. Ovu odluku moju ne može niko da promijeni", navodi Pejović.

KAP je, napominje, kupio kao firmu u stečaju i to na drugom javnom tenderu koji je bio međunarodni.

"Vicepremijer histrično lupa od sto, provjeriće kako sam kupio KAP. Ja ga pozivam, ne mora da čeka, ni sjutra ni preksjutra, papir koji mi pošalju ja ću istog trena da ga potpišem, nađite da sam se bilo šta ogriješio. Njih samo muči je što, na vlasti su godinu, valjda bi za godinu mogli da izvade nešto i pokažu nešto", poručuje Pejović.

Za sedam godina je kaže KAP napravio dvije nove fabrike, uložili su u remont elektrolize, restoran, ambulantu.

"Ovu godinu ćemo završiti sa 130-140 miliona izvoza, sledeće godine mislim da bi trebalo da idemo na 300 miliona. Možete samo zamisliti samog premijera Vlade koji mene naziva kriminalcem, tamo se šnjuva oko KAP-a, kažu da je porasla cijena zemljišta od kako je izgrađen bulevar. Ne možete vi mene proglašavati kriminalcem a sjutra me pozivati da sjedim sa vama", ističe Pejović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.