Instagram ima novi rekord
Ilustracija

Instagram ima novi rekord

Drušvena mreža Instagram je, prema navodima, dostigla rekordan broj korisnika koji su aktivni na mjesečnom nivou.

Prema navodima anonimnih zaposlenih u Instagramu, popularni servis sada ima dva miliona mjesečno aktivnih korisnika, kako saznaje CNBC.

Kompanija, koja je u vlasništvu Mete, nije i vjerovatno neće zvanično potvrditi ove podatke. Razlog je to što je Instagram posljednjih nekoliko mjeseci pod udarom javnosti zbog toga što nije vodio dovoljno računa o bezbjednosti djece i tinejdžera.

Posljednji put, kada je Instagram javno objavio veličinu svoje baze korisnika, bilo je 2018. godine kada se platforma pohvalila da ima milijardu korisnika. Nakon tri godine broj aktivnih korisnika je dupliran.

Zaposleni, koji je objavio informaciju za CNBC, kaže da je o broju korisnika saznao tokom internih razgovora. Instagram je, navodno, ovaj rezultat zabilježio nedjelju dana prije nego što je Facebook promijenio ime u Meta.

Instagram očajnički pokušava da ostane ispred TikToka, koji je u septembru objavio da ima milijardu aktivnih korisnika. Kompaniji ovo za sada uspijeva, ali nije poznato do kada će Instagram biti u prednosti.

Instagram je u posljednje vrijeme objavio veliki broj funkcija koje liče na one koje Tik Tok već ima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.