Radnici odbili da gase ćelije KAP-a
Kombinat aluminijuma Podgorica

Zahtjeve uputili Vladi

Radnici odbili da gase ćelije KAP-a

Radnici Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) odbili su da počnu programsko gašenje ćelija u Elektrolizi.

Na današnjem zbogu uputili su četiri zahtjeva Vladi, da im se poveže beneficirani radni staž, da im se garantuje da će zarađene plate biti isplaćene, da će se ispoštovati javna ponuda Elektroprivrede da uplaćuje bruto zarade u naredne dvije godine i da se obezbijedi socijalni program za zaposlene tokom stečajnog postupka.

Traže odgovore u najkraćem roku i poručuju da neće odustati od svojih zahtjeva.

Prethodno su iz Elektroprivrede odgovorili na ponudu Uniproma, ističući da nijesu u mogućnosti da prihvate prijedlog te firme da preuzmu postrojenja radi proizvodnje primarnog aluminijuma, već su naveli da Uniprom s tim prijedlogom treba da upozna predstavnika većinskog akcionara, to jest, Vladu Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.