Poraz

Poraz "lavica" od Poljske u posljednjem meču na Svjetskom prvenstvu

I Poljska je bila bolja od „lavica“ – Crna Gora porazom 33:28 (16:9) je završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

"Posljednje mjesto u grupi 1 druge faze na kraju je realnost našeg tima, koji je u oslabljenom i značajno podmlađenom sastavu, na Pirinejskom poluostrvu, ostvario samo jednu pobjedu i doživio pet poraza. Iako je prolaz u drugu fazu bio cilj uoči planetarne smotre, utisak je da su „lavice“ i u ovom sastavu mogle više.

Poraz od Srbije na startu druge faze je očigledno ostavio dubok trag, pa naše djevojke u okršajima protiv Rusije i Poljske, nijesu bile na očekivanom nivou", navode iz Rukometnog saveza Crne Gore.

U posljednjem meču na prvenstvu, koji je bio bez rezultatskog značaja, jer su oba tima ranije izgubila šanse za prolaz u četvrtfinale, Crna Gora je dobro krenula, tri puta imala minimalnu prednost, a ravnopravna bila do 15. minuta kada je Malović pogodila za 6:6.

Uslijedio je veliki pad – Poljska je postigla sedam vezanih golova i povela 13:6 u 25. minutu. Nijesu pomogle ni izmjene na golu (Rajčić je počela, Nenezić nastavila, a potom među stative stala Babović), jer odbrana nije bila na potrebnom nivou, dok je u napadu bilo i previše promašenih zicera i tehničkih grešaka.

Ćorović je svojim trećim golom prekinula crnu seriju od 11 minuta bez gola, smanjila na 7:13, ali je Poljska na kraju prvog poluvremena vodila 16:9.

"Ni početak nastavka nije donio ništa novo u našoj igri – ređale su se greške u napadu, pa je Poljska poslije serije 4:1, došla do dvocifrene prednosti (20:10) u 37. minutu, a selektorka Popović morala je da uzme tajm-aut. Sve je bilo riješeno, jedina dilema bila je konačna razlika...", navode iz RSCG.

Tatjana Brnović je bila najefikasnija sa šest golova, Đurđina Malović je postigla pet, a Ivona Pavićević i Dijana Ujkić po četiri.

Nataša Ćorović i Itana Grbić po tri puta su zatresle protivničku mrežu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.