Prva internacionalna medalja za mačevanje u Crnoj Gori: Đuraškoviću bronza u Beogradu
Filip Đurašković

Prva internacionalna medalja za mačevanje u Crnoj Gori: Đuraškoviću bronza u Beogradu

U Beogradu 11. decembra na internacionalnom “Takmičenju za rang listu” crnogorsko mačevanje je dobilo i svoju 1. Internacionalnu medalju.

Filip Đurašković je zauzeo 3. mjesto i osvojio bronzanu medalju na pojedinačnom takmičenju u kategoriji pionira.

IMGeff249409c5ca344d10c89446400499bV

Đurašković je u grupnoj fazi takmičenja imao odličan rezultat sa pet pobjeda i jednim porazom.

"U eliminacijama je stigao do polufinala gdje je poražen u neizvjesnom meču rezultatom 15:14. Ovo je 1. Međunarodna medalja za crnogorsko mačevanje, iako su se naši seniorski takmičari u par navrata nalazili u poziciji da stignu do ¼ finala i tako se bore za medalju", saopštio je  Dejan Đurašković  licencirani trener mačevanja. 

Fencing1

Mačevanje je olimpijski sport od 1. Modernih olimpijskih igara još daleke 1896.

"Kod nas se trenira od marta 2020. godine i to kao sekcija u okviru Kendo kluba Budućnost, a uskoro i kroz samostalno registrovani mačevalački klub Budućnost. U okviru kluba ističu da postoje jasni planovi za širenje mačevanja na druge gradove u Crnoj Gori. Osim Podgorice mačevalačke klubove očekujemo uskoro u Bijelom Polju i Nikšiću, a moguće i na Cetinju ili Budvi. Time ćemo tokom naredne godine realizovati stvaranje Mačevalačkog saveza Crne Gore. Za sad svi zainteresovani koji žele da treniraju olimpijsko mačevanje mogu da se pridruže u Sportskom centru Morača ili nas kontaktiraju preko Instagrama", saopštio je Đurašković.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.