URA odbila platformu, Demokrate zahtijevaju dogovor Abazovića i DF-a
Demokratski front

Front nije dobio podršku za svoj dokument koji predviđa novog premijera i Vladu

URA odbila platformu, Demokrate zahtijevaju dogovor Abazovića i DF-a

Demokratski front nije dobio pozitivan odgovor od ostatka parlamentarne većine za svoj dokument koji predviđa novu vladu i premijera. To je Pobjedi saopšteno sinoć iz vrha Demokratskog fronta, nakon što je juče istekao rok koji je ta grupacija dala ostatku parlamentarne većine.

“Iz GP URA je javno odbijena platforma dok Demokrate do juče u 21 sat nijesu poslale bio kakav odgovor”, saopštio je izvor Pobjede.

Rok koji je Front dao istekao je juče, kada su i održane zasebne sjednice Glavnih odbora Nove i Demokratske narodne partije, sa kojih nije izdato saopštenje za javnost već je to ostavljeno za danas, kada bi trebalo da se javnosi obrate lideri DF-a.

Najjači politički konstituent vlasti će prema saznanjima Pobjede danas objaviti svoj odgovor koji uključuje stav da neće glasati za nepovjerenje Vladi ali će tražiti dogovor o vanrednim parlamentarnim izborima koji uključuje obavezno skraćivanje mandata parlamentu.

Platformu DF-a juče je prvo javno odbila URA.

“Građanskom pokretu URA je apsolutno neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom dogovara vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori i skraćuje mandate parlamentu”, rekao je za Javni servis potpredsjednik te stranke Miloš Konatar.

Za tako nešto DF će, kako je poručio, podršku morati da traži od DPS-a i opozicije.

On je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je DF-a taj koji se godinu dana trudi da sruši Vladu Crne Gore, jer nijesu na ministarskim pozicijama.

Demokratski front ponudio je 22. novembra partnerima iz većine posljednju platformu sa predlozima za prevazilaženje političke krize. U platformi navode da su spremni da za mandatara podrže pogodnu ličnost, koju predlože partneri iz koalicija „Mir je naša nacija“ ili „Crno na bijelo“. Žele da se u novu vladu uključe autentični predstavnici manjinskih naroda.

DF u dokumentu traži da se u najkraćem mogućem roku izabere nova vladu koja bi bila sastavljena od predstavnika tri pobjedničke koalicije, jedna je od stavki platforme.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.