Predstavnici Ministarstva prosvjete na regionalnom sastanku o mladima i obrazovanju u Tirani
Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Predstavnici Ministarstva prosvjete na regionalnom sastanku o mladima i obrazovanju u Tirani

Državna sekretarka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Milica Kadović, i v.d. direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, učestvovali su kao predstavnici Crne Gore na regionalnom ministarskom sastanku o omladini i obrazovanju u Tirani, u prisustvu ministara i zamjenika ministara zaduženih za omladinu i obrazovanje na Zapadnom Balkanu.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je regionalni mehanizam koji su osnovale vlade Zapadnog Balkana u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe razmjene mladih.

Na sastanku zemalja osnivača RYCO u fokusu je bila tema kako usporiti odlazak mladih iz regiona Zapadnog Balkana. Direktor Uprave za sport, dr Marko Begović, istakao je neophodnost prepoznavanja i adekvatnog artikulisanja uzroka problema.

"Uspostavljanje vrijednosnog sistema zasnovanog na znanju i kompetencijama predstavlja preduslov za stvaranje odgovarajućeg društveno-političkog okvira, po mjeri potreba naše omladine. Ističe se važnost decentralizacije i podizanja kvaliteta omladinskih programa, jačanjem vještina omladinskih administratora i digitalizacija servisa za mlade. S druge strane, i organi državne uprave moraju prepoznati i institucionalno odgovoriti na kaskadne izazove koji su dodatno usložnjeni pandemijom, na način što će se dinamizirati reformski zahvati primjenom principa dobre uprave. Dogovorena strateška partnerstva, omogućiće Crnoj Gori ubrzan razvoj po mjeri potreba naše omladine”, zaključio je dr Begović.

Učesnici sastanka pokrenuli su i novu RYCO onlajn platformu za mlade pod nazivom– "Hajde!”. "HAJDE” je regionalna medijska platforma posvećena mladima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.