Kadeti srebrni na turniru u Beogradu!
ilustracija

Memorijalni turnir Darko Čukić:

Kadeti srebrni na turniru u Beogradu!

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na 7. Memorijalnom turniru "Darko Čukić" u Beogradu za generaciju 1998. i mlađi, na kojem je učestvovalo deset reprezentacija, inače najvećem i najjačem turniru za ovo godište u Evropi.

"Ajkule" su u finalu protiv Srbije 1 pružile odličnu partiju, ali su na kraju poražene 5:4. No, najvažnije od svega je dai su na ovom takmičenju pokazale ogroman kvalitet, i potvrdile da vaterpolo sport u Crnoj Gori ima odličnu budućnost. Ekipa selektora Vladimira Gojkovića dominirala je u grupi, savladavši Italiju 7:4, Kanadu 20:1, Slovačku 15:10 i Srbiju 2 rezultatom 14:5. U četvrtfinalu "ajkule" su "razbile" Njemačku 18:5, a u polufinalu su takođe nadigrale Grčku 15:8.

U meču za treće mjesto Grčka je savladala Italiju 10:8, Hrvatska je zauzela peto mjesto pobijedivši Srbiju 2 rezultatom 7:3, zatim slijede Njemačka, Slovačka, Mađarska, pa Kanada.

Srbija 1 - Crna Gora 5:4 (2:2, 1:1, 2:0, 0:1)

Srbija 1: Belopavlović, Tintor , Kolašinac , Lukić 1, Jelčić 2, Velkić , Tubić , Vučinić, Janković 1, Kasum, Mitrović 1, Panajotović, Todorovski. Savezni trener:Mijalkovski, pošto je Vasilovski kažnjen zbog crvenog kartona u duelu sa Italijom.

Crna Gora: Tešanović, Radulović 1, Dragović, Kustudić, Grgurević 1, Vujošević, Ukropina, Franeta, Radović 1, Brkić, Saveljić, Banićević, Mijušković 1. Savezni trener: Gojković. (Analitika)