CGO: Dobra odluka Administrativnog odbora da DIK vodi profesionalac

Centar za građansko obrazovanje pozdravlja odluku Administrativnog odbora Skupštine Crne Gora da za predsjednika Državne izborne komisije predloži dr Nikolu Mugošu. CGO je podsjećaju ranije, u više navrata, podržao stav OSCE-a da za predsjednika DIK-a treba izabrati kandidata sa profesionalnim referencama u oblasti izborne materije.

Povjerenju u izborni proces kako ističu doprinosi izbor najboljeg kandidata, a ne partijska trgovina.

"DIK je institucija koja je u javnosti prepoznata po brojnim kontroverzama upravo zato što su njeni čelnici bili rezultat partikularnih interesa, na što je CGO dokumentovano ukazivao. Građani i građanke zaslužuju da poslanici i poslanice glasaju u javnom, a ne u uskom partijskom interesu. Zato su unakrsna glasanja demokratska tekovina, a rovovska ukopavanja oko kratkoročnih interesa izraz deficita demokratskih praksi u Crnoj Gori, zaključili su iz CGO-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.