Foto: Vlada CG

Ministar Radulović sa premijerom Plenkovićem

"Zagreb podržava evropski put Crne Gore"

Nakon susreta sa šefom hrvatske diplomatije, prvi dan zvanične posjete susjednoj zemlji završen je razgovorom ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Tom prilikom obostrano je potvrđeno da su bilateralni odnosi dvije susjedne zemlje sadržajni, dobri i prijateljski.

Još jednom je ponovljena podrška zvaničnog Zagreba evropskim aspiracijama naše zemlje, naročito u svjetlu spremnosti Crne Gore da ispuni jasne i stroge kriterijume za punopravno članstvo u EU.

U tom kontekstu, premijer Plenković je iznio svoja zapažanja u vezi sa politikom proširenja Unije i stavovima pojedinih država članica po pitanju prijema novih, te ponovio da će Republika Hrvatska i dalje imati proaktivan pristup kada je riječ o evropskoj integraciji svih zemalja regiona Zapadnog Balkana.  

Ministar Radulović je zahvalio na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci integracionim procesima naše zemlje.

 Prenio je otvorenost i spremnost za unapređenjem bilateralnih odnosa na svim poljima, a posebno u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i zdravstva. 

Sagovornici su se saglasili da bi nastavak rada Međuvladinog mješovitog odbora, kao dobre platforme za razmjenu mišljenja  o brojnim pitanjima, u značajnoj mjeri doprinio produbljivanju sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.