Administrativni odbor predlaže Nikolu Mugošu za predsjednika DIK-a
Foto: Screenshot

Administrativni odbor predlaže Nikolu Mugošu za predsjednika DIK-a

Administrativni odbor predložio je Skupštini Crne Gore da imenuje kandidata Nikolu Mugošu za predsjednika Državne izborne komisije.

On je podržan sa sedam glasova članova Odbora. Mugoša je savjetnik u Državnoj izbornoj komisiji.

Podsjećamo, na prošloj sjednici član Odbora Raško Konjević rekao da se četiri mjeseca čeka na izbor predsjednika DIK-a.

"Imali smo intervjue u julu sa kandidatima koji su konkurisali za predsjednika DIK-a", podsjetio je Konjević i naveo da je i OEBS upozorio da je neophodno da se izabere predsjednik DIK-a.

Prema Zakonu o izboru odbornika i poslanika, predsjednika DIK-a imenuje Skupština, na predlog Administrativnog odbora.

Ta funkcija ostala je upražnjena, nakon što je Aleksa Ivanović razriješen sa te funkcije na sjednici Skupštine 17. juna.

Ivanović je razriješen na predlog Administrativnog odbora, zbog odbijanja DIK-a da 28. decembra prošle godine verifikuje mandat Suadi Zoronjić sa poslaničke liste „Crno na bijelo“, koja je na toj poziciji trebalo da zamijeni poslanika Filipa Adžića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.