Sin Zlatana Ibrahimovića teško obolio
Foto: Profimedia

Sin Zlatana Ibrahimovića teško obolio

Na pomen imena bilo kojeg fudbalera, a pogotovo onih ranga Zlatana Ibrahimovića, često se može čuti komentar: „Lako je njima“. S jedne strane, činjenica je da većina njih vodi lagodan život, ali ni fudbalski superstarovi nisu izuzeti od briga i problema koje muče “sav običan svijet”.

U knjizi „Ja sam Zlatan Ibrahimović“, autora Dejvida Lagerkranca, koju je objavila izdavačka kuća „Buybook“ iz Sarajeva, najbolji švedski fudbaler svih vremena, pričao je o svojoj blistavoj karijeri, ali i teškom djetinjstvu, porodici, pa i trenucima kada mu ni sve pare ovog svijeta nisu mogle pomoći.

“Sve je bilo novo s Maksijem, i primijetili smo da puno povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto. Je li to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Nazvao sam porodicu, prijatelje i svi su me tješili da nije ništa strašno, ali nisam vjerovao. Pokušavao sam utješiti sebe”, svjedočio je Zlatan Ibrahimović o tome kako su se supruga Helena i on, odmah po rođenju sina, suočili sa saznanjem da je beba bolesna, piše Hello.

“Cijelo tijelo mi je bilo u grču. Nikada se nisam ovako osjećao, ni približno. Dok nisam dobio dijete bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam biti ljut i lud, mogao sam pokazivati sve moguće emocije. I sve se moglo riješiti ako si bio čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Ovdje sam bio nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao učiniti. Maksi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali i sad se zaista primjećivalo da je kost i koža. Izgledao je kao da ga život želi napustiti”.

Kada mu je supruga javila da dijete hitno mora na operaciju želuca, Zlatan se spremao za važnu utakmicu.

“Ne sjećam se puta do bolnice. Sjećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gdje, gdje je, na kraju su me odveli do velike sale gdje je Maksi ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada, kao mala ptica. Imao je cijevi kroz tijelo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi” prenosi Hello.

“Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu izdržati. Zovi me za sve što treba”, rekao sam Helen i pobjegao odatle…“

Operacija je, srećom, bila uspješna.

“Maksi i sada ima ožiljak. Osjeća se zdravo kao i sva djeca njegovog uzrasta, a ja se često sjećam tog događaja. To mi daje bolji pogled na život, iskreno”, zaključio je Zlatan Ibrahimović, koji je je nedugo zatim dobio još jednog sina, Vinsenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.