BIH: Osumnjičeni da su drogu krijumčarili iz CG i Albanije do EU
Foto: RTRS

Storidž 2

BIH: Osumnjičeni da su drogu krijumčarili iz CG i Albanije do EU

Organizovana kriminalna grupa, protiv koje MUP Republike Srpske i SIPA danas sprovodi akciju "Storidž 2", sumnjiči se da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

 

Iz MUP-a RS saopšteno je da se pretresi vrše na 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada, te da je slobode lišeno 19 lica, prenosi RTRS.

Iz Tužilaštva BiH naveli su da pretrese, usmjerene na više od 20 lica osumnjičenih za neovlašten promet droge i oružja, vrše Agencija za istrage i zaštitu BiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP Kantona Sarajevo.

Istragu sprovodi Tužilaštvo BiH, a saradnja je ostvarena i sa strukturama Europola i EU.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona iz BiH, zemalja regiona i EU s ciljem da se otkriju i procesuiraju pripadnici organizovanih grupa narko-kriminala koje djeluju na području Banjaluke, Gradiške i drugih gradova u BiH.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.