Majke Srebrenice: Milanoviću, ako ne uvažavate sud u Hagu, poštujte rezoluciju Hrvatskog sabora
Zoran Milanović

Majke Srebrenice: Milanoviću, ako ne uvažavate sud u Hagu, poštujte rezoluciju Hrvatskog sabora

Udruženje Pokret “Majke enklave Srebrenice i Žepe” uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću koji je u posljednje vrijeme imao niz skandaloznih izjava o srebreničkom genocidu.

“Poštovani gospodine Milanović, mnogo puta ste spomenuli i negirali genocid počinjen nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni i pod zaštitom UN u Srebrenici”, kažu one na početku.

Genocid je utvrđen kroz sudske postupke koji su vođeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, dodaju dalje, te navode kako je taj sud, između ostalih, podržala i Republika Hrvatska, piše Klix.

“Koliko je nama poznato, Hrvatska taj sud još uvijek podržava. Nikada nije povučena saglasnost na saradnju sa navedenim sudom. Pored presude MKSJ, MSP i Sabor Republike Hrvatske, kao najviši zakonodavni organ Republike Hrvatske, je usvojio rezoluciju kojom je osudio genocid u Srebrenici. Poštovani gospodine Milanović, kad već ne poštujete druge poštujete bar odluke države koju predstavljate”, zaključili su oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.