Radulović: Vlada napravila veliku stvar samim tim što je formirana, danas teže nego na početku mandata
Vlada Crne Gore

"Premijer pokazuje da je optimista"

Radulović: Vlada napravila veliku stvar samim tim što je formirana, danas teže nego na početku mandata

Nova crnogorska vlada napravila je veliku stvar samim tim što je formirana, jer smo prvi put imali priliku da se uvjerimo da je i ta politička grupacija koja sada čini većinu sposobna za takav iskorak, a vrijeme je pokazalo da je to bio poprilično veliki izazov za njih, ocijenio je novinar Monitora Zoran Radulović.

On je u Prelistavanju štampa Jutarnjeg programa na TVCG rekao da se može reći da je Vlada uradila dosta dobrih stvari, ali da nije uradila dosta stvari koje je obećala.

"Danas je, poslije godinu dana, u težoj poziciji nego što je bila prvog dana svog mandata, što se dužine trajanja njenog mandata tiče", rekao je Radulović.

Komentarišući ocjene premijera Zdravka Krivokapića da će ovo biti jedna od najuspješnijih vlada, Radulović kaže da je predsjednik vlade "poslovično optimista" istom metodologijom.

"Istom metodologijom bismo mogli reći da će prethodna vlada biti upamćena kao jedna od najboljih u istoriji jer je prihod od turizma u 2019. godini bio milijardu. Ne garantujem za ovu, ali za onu prethodnu garantujem da neće biti upamćena kao jedna od najboljih u istoriji Crne Gore. A nadam se da ni ova neće zaslužiti taj epitet, i da nas čekaju mnogo bolje vlade od ove", rekao je Radulović.

Ova Vlada, kako je rekao, nije ispunila obećanje o mnogo transparentnijem radu pa od njih do danas "nijesmo uspjeli saznati ko su bili korisnici vladinih aviona u periodu minulih vlada".

"Ne znamo ko je gdje putovao, da li je to bio javni interes ili iz privatnog posla. Ta vrsta tajnovitosti ne ide u prilog zagovaraju borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Radulović.

Kako je kazao, jučerašnjoj višečasnovnoj prezentaciji rezultata rada Vlade nedostajao je predstavnik Mitropolije crnogorsko-primorske, "jer je ona bila vrlo važna i prililkom konstituisanja vlade i u njenoj političkoj agendi".

"Bilo bi zanimljivo, a možda i pošteno da čujemo kako mitropolit ili neko od njegovih izaslanika cijeni učinke vlasti", rekao je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.