Crnogorske rukometašice pružile hrabar otpor olimpijskim šampionkama

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od u Granoljersu od Francuske 24:19 (12:12) u utakmici posljednjeg, trećeg kola A grupe Svjetskog prvenstva u Španiji.

Crnogorske rukometašice izborile su plasman u glavnu rundu, a takmičenje u grupi završile su kao trećeplasirane sa pobjedom i dva poraza.

Izabranice selektorke Bojane Popović pružile su snažan otpor favorizovanom rivalu, tokom cijelog meča bile su ravnopravne i prijetile da naprave iznenađenje.

Crna Gora je u 27. minutu imala dva gola prednosti, ali je dozvolila rivalu da serijom od tri uzastopna pogotka naprave preokret i povedu 12:11.

U posljednjem minutu zbog prigovora crveni karton dobila je Tatjana Brnović.

Crna Gora je u 49. i 51. minutu imala napad za izjednačenje, ali ga nije realizovala pa je Francuska serijom stekla prednost od pet golova i riješila pitanje pobjednika (23:18).

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Korali Lasurs sa šest pogodaka.

Najefikasnija u crnogorskoj reprezentaciji bila je Jovanka Radičević sa sedam, dok je Ivona Pavićević postigla četiri gola.

Istakla se i golman Marina Rajčić sa 14 odbrana.

U drugom meču te grupe Angola i Slovenija igrale su 25:25.

Plasman u glavnu rundu iz A grupe izborile su Francuska (4), Slovenija (2) i Crna Gora (0), dok će Angola u razigrabanje za plasman od 25. do 32. mjesta.

Crnu Goru u nastavku šampionata čekaju dueli sa Rusijom, Srbijom i Poljskom.

Prvi rival, u četvrtak, biće Srbija.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.