Krivokapić: Crnoj Gori treba nešto novo na političkoj sceni
Krivokapić Zdravko

Krivokapić: Crnoj Gori treba nešto novo na političkoj sceni

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da imenovanje ministra pravde zavisi od političke volje poslanika u parlamentu. Odgovarajući na pitanja novinara nakon što su predstavili rezultate rada Vlade, premijer je naglasio da su izbori pokazali da Crnoj Gori treba nešto novo na političkoj sceni. Istakao je i da platforma DF-a nije upućena njima, kao i da očekuje da se politička situacija smiri.

 - Poželjno je imati ministra pravde što prije, ali to ne zavisi od Vlade - proučio je premijer.

Istakao je da je njegov tim kao pet prstiju na ruci, i da ne bi sada ocijenjivao rad ministara.

 ¨Neko je negdje dao više, neko manje. Ja sam zadovoljan radom Vlade, mi smo u većini djelovanja bili kao 11 užadi koje daju snagu i črvstinu. Svaki napad nas je činio jačim i održivijim - dodao je Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara tokom prezentacije rada Vlade.Siguran sam da će posle 10. biti 11. decembar, očekujem da se ova politička situacija smiri.¨ ističe Krivokapić u razgovoru za DAN.

Krivokapić je rekao da se nada da će Crna Gora prebroditi ove teškoće i da je sve što dogovori većina, vlada je spremna da prihvati.

Krivokapić je kazao da nikome sreću nije donio prelet iz jedne u drugu stranku.

 ¨Ako se desi da Vlada bude oborena u paralmentu, onda je to još jedan primjer korupcije. Nadam se da u Crnoj Gori nema čovjeka koji može da se priključi grupaciji 40 i izglasa nepovjerenje Vladi.¨ rekao je premijer i dodao:

 ¨Ako želimo nove izbore, kakva je to priča lidera koji nijesu izašli sami na izbore. Kakva je to priča kad nema uređen birački spisak, kad nemate Tužilački savjet, kad nema predsjednika DIK-a... Treba razdvojiti, i odrediti čija je ovo krivica, a nije krivica Vlade. Nećemo dozvoliti ucjene, rekli smo nećemo zamjene, hoćemo promjene. Ovo je vlada kompetencije, znanja i umjeća.¨ 

On navodi da je stao na čelo iza liste "Ne damo Mojkovac" onda bi ta lista imala više nego DPS koji je otišao u prošlost.

Crnoj Gori treba nešto novo na političkoj sceni, to su pokazali zadnji izbori. Građani su pokazali da žele nešto drugačije. U CG više ne pobjeđuje siguran glas, već slobodan glas. Nema više igranja sa građanima, izbori su pokazali da je DPS prošlost - kazao je on za DAN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.