Taksisti protestovali u PG: Čekaju 15 sati da im se nadležni obrate
Foto: Screenshot

Taksisti protestovali u PG: Čekaju 15 sati da im se nadležni obrate

Strukovni sindikat taksista Crne Gore organizovao je protest danas u Podgorici. Oni su svoje zahtjeve predali Vladi i Ministarstvu finansija.

Kao osnovni razlog organizovanja protesta predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović navodi da žele da ih predstavnici Vlade prime na razgovor oko situacije u auto taksi prevozu u Crnoj Gori.

"Želimo da pokažemo da nas ima, a kako ćemo dalje reagovati vidjećemo. Ne očekujemo da će nas primiti ministri. Ako nijesu za godinu, ne očekujemo ni da će danas. Nerad inspekcija i rapidni rast sive ekonomije, koja je uništila ovu turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka. Želimo da ukažemo da ima 1,5 hiljada preduzetnika koje nijesu pitali u kakvim uslovima rade", rekao je Pavlović,prenosi portal RTCG.

Oni su danas obišli Upravu prihoda i carina, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Vladu, kako bi pozvali na hitna rješenja za izlaz iz, kako navode, aktuelnog katastrofalnog stanja.

Za njih je problematičan i proces fiskalizacije.

"Prvo jer je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promijenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je obesmišljena i ne funkcioniše zato što nijesu pronađeni aparati koji treba da nas povežu sa kasom. Mi koji smo to u roku odradili smo u situaciji da naše kase ne funkcionišu", naveo je Pavlović.

Pavlović je objasnio da će danas do 15 sati čekati da li će im se neko od nadležnih obratiti, a tada će i održati Skupštinu na kojoj će odlučiti, koji su im sljedeći koraci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.