Institut „Simo Milošević“ više od sedam decenija predstavlja referentnu instituciju u domenu zdravstvenog turizma
Radni doručak

Ambasada Crne Gore u Ukrajini organizovala radni doručak "Medicinski turizam u Crnoj Gori”

Institut „Simo Milošević“ više od sedam decenija predstavlja referentnu instituciju u domenu zdravstvenog turizma

Ambasada Crne Gore u Ukrajini organizovala je u saradnji sa Institutom za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” radni doručak na temu “Medicinski turizam u Crnoj Gori” u Kijevu. Radni doručak je okupio predstavnike Kijevske i Hmeljnicke gradske administracije, turističke operatore i agencije, eskperte iz oblasti medicine i turizma, kao i predstavnike medija.

Otvarajući skup, ambasadorka Crne Gore u Kijevu Dragica Ponorac je istakla da Institut „Simo Milošević“ već više od sedam decenija, sa rezultatima koje ostvaruje predstavlja referentnu instituciju u domenu zdravstvenog turizma.

"Budući da se radi o jedinoj ustanovi medicinskog turizma u Crnoj Gori, ali i vodećoj na regionalnom planu, koja predstavlja brend izvrsnosti, prezentacija je posvećena Institutu. Podsjetila je da se on nalazi u prekrasnom ambijentu Bokokotorskog zaliva, koji je na listi Svjetske kulturne baštine UNESCO-a, što ga čini atraktivnom destinacijom", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Direktor marketinga Instituta Nikola Mračević je kazao da je od svog osnivanja 1949. godine, Institut najveća i najpoznatija institucija za multidisciplinarno liječenje u regionu, koje se bazira na lokalno eksploatisanom ljekovitom blatu, mineralnoj vodi i blagoj mediteranskoj klimi.

Kako je naglasio, kao zdravstveno-turistički objekat, nudi kvalitetan smještaj i izvrsne uslove i za kongresni turizam. Osim 417 smještajnih jedinica sa prostranim balkonima, od kojih je većina sa pogledom na more posjeduje i sportsko-rekreativne kapacitete, i welnss i spa.

U nastavku prezentacije, načelnica Centra za naučno-istraživački rad dr Vjeroslava Slavić predstavila je Institut sa medicinskog aspekta.

Ona je istakla da on svoju međunarodnu reputaciju najveće i najpoznatije institucije za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu duguje prije svega, primjeni prirodnih ljekovitih faktora u kombinaciji sa metodama savremene medicine. Nakon što je predstavila medicinski program koji obuhvata rehabilitacione, preventivne i terapijske modalitete, dr Slavić je posebno naglasila neprocjenjivu vrijednost znanja i kadra, kao garanta za kvalitet zdravstvene zaštite.

Kako bi približili učesnicima ambijent u kome se Institut nalazi, osim o ovoj instituciji, prikazan je i promotivni film o Herceg Novom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.