Zeković: Policajci da prekinu pritiske na građane
Aleksandar Saša Zeković

Zeković: Policajci da prekinu pritiske na građane

Generalni sekretar Crnogorskog helsinškog odbora (CHO), Aleksandar Saša Zeković pozvao je službenike policije da ne vrše pritisak na građane koji su ih prijavili nadležnim tijelima zbog povrede ljudskih prava na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

"Određeni policijski službenici protiv kojih se vode postupci kontrole primjene policijskih ovlašćenja zbog povrede ljudskih prava vrše pritisak na građane da povuku podnijete prijave protiv njih. Svoje postupke pokušavaju da opravdaju tvrdnjom da su morali da postupe po naređenjima pretpostavljenih starješina", naveo je Zeković.

On podsjeća policijske službenike da su bili dužni da odbiju svako protivzakonito naređenje i poziva ih da umjesto pritiska na građane kontaktiraju Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju i upoznaju ih sa izdatim naređenjima i odgovornošću starješina u vezi sa prikrivanjem upotrebe hemijskih sredstava i gumene municije i ispaljivanja istih direktno u tijela građana koji nijesu pružali nikakav otpor. 

"Građani Crne Gore, posredstvom Crnogorskog helsinškog odbora (CHO), podnijeli su više od 40 pritužbi unutrašnjoj i građanskoj kontroli policije i Zaštitniku ljudskih prava i sloboda zbog neprofesionalnog i protivzakontog postupanja policije na Cetinju 5. septembra 2021. godine", naveo je Zeković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.