Sjutra lijep dan, nakon toga do nedjelje padavine
Ilustracija

Vremenska prognoza

Sjutra lijep dan, nakon toga do nedjelje padavine

Prema najavama meteorologa sjutra nas očekuje lijep dan, najljepši, kažu, ove sedmice. U četvrtak, dodaju, biće dosta padavina uz jak južni vjetar. U petak manje padavine i slabljenje vjetra, a u subotu, ponovo obilnije padavine i jak južni vjetar. U nedjelju, kako su kazali, padavine postepeno jenjavaju i slijedi nekoliko dana koje će obilježiti umjeren do jak sjeverni vjetar.

Sjutra nas, prema najavama meteorologa Vučine Popovića, očekuje lijep dan. Najljepši, kaže, ove sedmice. Za danas najavljeni sjeverni vjetar sjutra će, kaže, oslabiti.

"Veći dio dana biće pretežno sunčano ali će jutro biti dosta hlado sa umjerenim do jakim mrazem pogotovo u sjevernim predjelima. U južnim predjelima temperatura vazduha biće oko nule. Tokom dana će doći do prasta temperature naročito u sjevernim predjelima. Sjutra će vjetar biti slab, promjenljivog smjera. Krajem dana i tokom noći ponovo južno usmjerenje tako da u sjevernim predelima i na primorju očekujemo pojačan južni vjetar", najavio je Popović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

U četvrtak se, kaže, ponovo očekuje dosta padavina. Umjerene do obilne padavine, najavljuje, skoro za čitavu zemlju.

"Biće kiše, pljuskova, grmljavine u jutarnjim satima. U noćnim satima u višim planiskim predjelima na sjeveru može biti susnježice i snijega. U sjevernim predjelima će doći do porasta dnevne temperature, u južnim temperatura se neće bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane. Možda stepen dva biće viša", kazao je Popović.

U petak ponovo padavine ali znatno manje nego u četvrtak. Slab snijeg je moguć i u centralnim predjelima, u Nikšiću i na Cetinju.

Ponovo jači talas i dosta padavina očekuje nas u subotu.

"Na svjeveru kiša i snijeg. U planinama na sjeveru isključivo snijeg. U južnim i centralnim predjelima kiša i snijeg. Umjerene do obilne padavine u subotu", kazao je Popović.

Za nedjelju, Popović očekuje da padavine postepeno prestanu.

"U sjevernim predjelima će padati slab snijeg, u južnim ponegdje će možda ujutro ili prije podne biti slabe kiše. Vjetar će biti jak u četvrtak južnih smjerova, u petak će nešto oslabiti a u subotu ponovo jak južni i jugoistočni a u nedjelju počinje serija nekoliko dana sa umjerenim do jakim sjevernim vjetrom", najavio je Popović.

On je dodao da je na Žabljaku visina sniježnog pokrivača dostigla 45 centimetara. Snijega, kaže, ima u većini predjela na sjeveru od 3 do 5 centimetara, u Kolašinu je 11 a u Pljevljim 8 centimetara snijega.

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.