Savjet nutricioniste: Uz ovaj čaj lakše ćete stići do ravnog stomaka
Ilustracija

Savjet nutricioniste: Uz ovaj čaj lakše ćete stići do ravnog stomaka

Ne postoji piće koje samo od sebe topi salo na stomaku, ali neka od njih mogu uvelike pomoći u tome.

Nutricionista Kortni D’Anđelo navodi da čaj od mente pomaže u mršavljenju, a trebalo bi da ga piju osobe koje žele ravan stomak.

Za ravan stomak preporučuje se konzumiranje namirnica i pića koja imaju malo kalorija i šećera. Upravo zbog toga je čaj od mente odličan izbor, piše Eat this.

„Čaj od mente ne sadrži puno kalorija i ima slatkast okus pa može smanjiti apetit te može zadovoljiti vašu želju za slatkim“, objašnjava nutricionista Ejmi Gudson.

Osim toga, ova vrsta čaja sadrži i brojne druge hranjive sastojke koje mogu pomoći u mršavljenju.

„Uz to, čaj od mente ima i antivirusna, antibakterijska i protivupalna svojstva pa pomaže i kod probavnih problema“, dodaje Gudson.

Najbolji način da se riješite sala na stomaku jest redovno vježbanje. Uz to, možete redovno piti i čaj od mente kako biste ubrzali i pospješili proces mršavljenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.