Danas u Skupštini Konferencija predstavnika svih budžetskih jedinica
Skupština Crne Gore

Danas u Skupštini Konferencija predstavnika svih budžetskih jedinica

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić donio je odluku da organizuje Konferenciju predstavnika svih budžetskih jedinica, u procesu usvajanja Budžeta za iduću godinu, a prije sjednice na kojoj će biti raspravljano o Predlogu zakona o budžetu za 2022. godinu.

Kako je saopšteno iz Skupštine, konferencija o Budžetu, na kojoj će predstavnici budžetskih jedinica biti u prilici da iznesu svoje viđenje i argumente povodom planiranog Budžeta, naročito u odnosu na finansijska sredstva koja su opredijeljenja za njihovu budžetsku jedinicu, biće održana danas, 7. decembra 2021. godine sa početkom u 11 sati, u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore.

Pored predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, prisutnima će se obratiti profesori na Ekonomskom fakultetu u Podgorici Milan Lakićević i Milijana Novović Burić, kao i predstavnici budžetskih jednica u Crnoj Gori

"Konferencija će biti prilika da prvi put u istoriji crnogorskog Parlamenta, predstavnici budžetskih jedinica izlože svoje stavove i ukupnoj javnosti pruže dodatna objašnjenja u odnosu na Predlog budžeta o kojem se rasprava očekuje sredinom decembra. Imajući u vidu da je Skupština Crne Gore, po mišljenju eminentnih nevladinih i međunarodnih organizacija, najtransparentniji i najotvoreniji parlament u regionu Zapadnog Balkana, uključujući tu i parlamente Hrvatske i Slovenije, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić odlučio je da učini dodatan iskorak koji će značiti doprinos da i drugi državni organi unaprijede transparentnost, otvorenost i javnost rada", zaključuje se u saopštenju Skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.