Direktor firme pozvao 900 zaposlenih na Zoom-u: Ako ste na ovom pozivu nemate sreće, svi ste otpušteni
Ilustracija

Direktor firme pozvao 900 zaposlenih na Zoom-u: Ako ste na ovom pozivu nemate sreće, svi ste otpušteni

Ako ste na ovom Zoom pozivu, niste imali sreće jer ste dio grupe koja je - otpuštena. Ovim riječima, izvršni direktor američke kompanije za hipotekarne kredite Better.com Višal Garg otpustio je čak 900 zaposlenih kojima je prethodno poslao poziv za onlajn seminar preko Zoom platforme.

"Vaš radni odnos u ovoj kompanije prestaje odmah”, rekao je izvršni direktor Better.com, najavivši zaposlenima da mogu da očekuju mejlove od kadrovske službe sa detaljima o beneficijama i otpremninama, prenosi CNN Business koji je imao uvid u snimak ovog sastanka.

Garg je objavio da kompanija otpušta oko devet odsto svoje radne snage, a 900 radnika o otkazima je obavijestio neposredno prije praznika.

On je kao razloge otpuštanja naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost kompanije.

Poslovni sajt Fortune je kasnije objavio da je Garg optužio zaposlene da svojom neproduktivnošću radeći samo dva sata dnevno “potkradaju” svoje kolege i kupce.

"Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim, a ne želim to da radim. Posljednji put kada sam to uradio, plakao sam“, rekao je Garg u kratkom razgovoru, bez emocija.

Finansijski direktor Kevin Rajan je u svojoj izjavi za CNN Business rekao da su otpuštanja mučna, “posebno u ovo doba godine”, ali da su bila neophodna.

"Bilansi i fokusirana radna snaga razlog su što je kompanija krenula u ofanzivu kako bi opstala na tržištu nekretnina koje se radikalno razvija“, naveo je Rajan.

Među 900 otpuštenih radnika bio je i tim za zapošljavanje koji je brinuo o različitosti, jednakosti i inkluziji.

O izvršnom direktoru ove hipotekrarne kompanije, Višalu Gargu, pisalo se i ranije, kada je Forbs došao do mejla koji je Garg poslao zaposlenima.

"Prokleto ste spori. Vi ste gomila glupih delfina… Zato prestanite. Prestanite. Prekinite odmah. Sramotite me“, naveo je Garg u mejlu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.