Tradicionalni odnosi policije Crne Gore i Srbije
Foto: Uprava policije Crne Gore

Brđanin se sastao sa predstavnicima kriminalističke policije Republike Srbije

Tradicionalni odnosi policije Crne Gore i Srbije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin se danas sastao sa delegacijom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i predstavnicima ICITAP-a Srbija.

Na sastanku su konstatovani tradicionalno dobri odnosi između dvije bezbjednosne službe i izraženo je uvjerenje da će saradnja u tom duhu biti nastavljena i u narednom periodu, uz kontinuirano snaženje partnerstva.

"Snaženje regionalne saradnje, po principu zajedničkog djelovanja u ostvarenju regionalne stabilnosti, je ključno u suočavanju sa svim bezbjednosnim izazovima te su sagovornici izrazili spremnost i otvorenost za dalje unapređenje partnerstva u segmentima od obostranog interesa", saopšteno je iz Uprave policije.

Jačanje operativnih kapaciteta kriminalističkih policija, prikupljanje i razmjena operativnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i operativnih podataka za pokretanje finansijskih istraga kako poručuju predstavljaju ključni korak u stvaranju zajedničkog odgovora problemu sa kojim se suočava cijeli region.

Brđanin je istakao da je crnogorska policija fokusirana na usmjeravanje resursa u borbi protiv organizovanog kriminala i da će tome značajno doprinijeti uspostavljanje strateških projekata za jačanje operativnih kapaciteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.