Istražitelj o nesreći u Bugarskoj: U autobusu nije bilo eksplozivnih naprava
Ilustracija

Istražitelj o nesreći u Bugarskoj: U autobusu nije bilo eksplozivnih naprava

U autobusu "Besa transa", koji je 24. novembra izgorio u Bugarskoj, nije bilo eksploziva, kaže bugarski istražitelj Marijan Marinov.

Marinov radi na rasvjetljavanju te tragedije koja se dogodila u blizini bugarskog grada Pernik, u kojoj je stradalo 45 putnika, uglavnom Albanaca iz Sjeverne Makedonije, dok je sedmoro povrijeđeno, prenosi Ekonomija onlajn.

Marinov je rekao da se očekuje da će istraga potrajati, dok prvi podaci, prema njegovim riječima, pokazuju da su prve varnice možda nastale nakon kontakta gvožđa sa trotoarom kada je tom prilikom od udarca eksplodirala cistijerna za ulje.

Naveo je da je autobus snažno udario u trotoar prednjim dijelom sve do guma i prednjih vrata, da je plastični rezervoar potpuno uništen, a da je to dovelo do požara koji je spalilo autobus u roku od 10 minuta.

Istražitelj je rekao da je autobus star i remontovan u Turskoj i da mu je sva oprema zamijenjena, iako je navedeno da je proizveden 2007. godina izgledao je kao model 2018.

Marinov je negirao da je u autobusu bilo i cistijerni sa benzinom ili drugim švercovanim eksplozivom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.