Eraković: DPS je pobjednik lokalnih izbora u tri opštine
Jevto Eraković

Eraković: DPS je pobjednik lokalnih izbora u tri opštine

Demokratska partija socijalista je pobjednik lokalnih izbora u tri opštine - kazao je potpredsjednik ove partije Jevto Eraković na konferenciji za medije.

"Navikli smo da prisustvujemo različitim situacijama, a čini mi se da oni koji izgube proglašavaju pobjeda. Partija koja slavi u Mojkovcu izgubila je više od 900 glasova u odnosu dna prethodne izbore", naveo je Eraković,prenosi Pobjeda.

DPS je, ističe, potvrdila dominaciju.

"Osvojili smo između 40 do 50 odsto glasova u svim opštinama. Ovi izbori oslikavaju Crnu Goru u malom. Ukoliko bi se posmatrao ukupan broj, osvojili smo 47 odsto od svih mandata", rekao je Eraković.

Koalicija koja čini vlast na državnom nivou je, dodaje, osvojila 19 mandata manje od njih.

"U Petnjici imamo apsolutno vlast. Ostajemo otvoreni za saradnju sa građanskim partijama. Ista je situacija i na Cetinju", istakao je Eraković.

DPS kao pobjednik izbora u Mojkovcu, prema njegovim riječima, ostaje otvorena za saradnju sa strankama koje žele nešto drugačije u odnosu na ono što se moglo vidjeti u prethodnoj godini.

"Pokazali smo da i iz opozicije možemo da branimo Crnu Goru. I odbranili smo Crnu Goru. Ostajemo zadovoljni rezultatima i očekujemo detaljniju analizu narednih dana", kazao je Eraković.

Odgovarajući na pitanje Pobjede u čemu vide razlog razlike nekih 10 odsto manje osvojenih glasova na Cetinju u odnosu na parlamentarne izbore rekao je da će narednih dana analizirati rezultate. 

"Ono što nam je važno je da je građansko, crnogorsko, proevropsko Cetinje ovog puta pokzalo jasnu sliku na koji način želi Crnu Goru. DPS je imala jasan odnos prema Cetinju, prema svim građanima Cetinja od prvog dana i tako će biti i ubuduće. Cetinjani su danas poslali jasnu poruku očuvanja Crne Gore i pravog, proevropskog kursa Crne Gore", zaključio je Eraković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.