Foto: RSCG

"Lavice" ubjedljive protiv Angole za plasman u drugu fazu

Crna Gora je upisala pobjedu u meču u kojem nije bilo prava na grešku – savladana je Angola 30:20 (11:9), pa su „lavice“ izborile plasman u narednu fazu Svjetskog prvenstva u Španiji bez obzira na ishod duela protiv Franuske u posljednjem kolu.

Bilo je to mnogo bolje izdanje Jovanke Radičević i saigračica nego na premijeri protiv Slovenije, odbrana je na čelu sa golmankom Marinom Rajčić bila na mnogo višem nivou, raznovrsna igra viđena je i u napadu, pa pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, navode iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Ponovo je dodaju, bilo promašenih zicera i tehničkih grešaka, ali pobjeda sa dvocifrenom razlikom znači i povratak na pravi put.

Jovanka Radičević sjajna sa 12 golova, Matea Pletikosić je upisala pet, Itana Grbić tri, a Tanja Ašanin debitovala na velikim takmičenjima sa dva, koliko je upisala i Ivona Pavićević.

Marina Rajčić sjajna na golu sa 11 odbrana, a jednom je zatresla i mrežu rivala.

Početak je bio iz snova – u 7. minutu na semaforu je pisalo 4:0, nakon drugog gola Pavićević. Angola je mrežu Rajčić, koja je do tog trenutka upisala pet odbrana, zatresla tek nakon sedam minuta i 22 sekunde igre.

Afrička selekcija je prišla na 3:4, ali su „lavice“ ponovo došle na „plus 4“ (7:3) u 17. minutu – Ašanin je u 15. minutu ušla u igru kao debitantkinja na velikim takmičenjima i postigla dva vezana gola.

Još tri puta je prednost bila četiri gola, ali je Angola do velikog odmora zaostatak smanjila na dva gola – 11:9.

Poslije tri vezana gola, Angola je prišla na 14:17 u 42. minutu, ali je pitanje pobjednika bilo riješeno do 49. kada je na semaforu pisalo 22:16, poslije pogotka Ramusović.

Do kraja je izborena pobjeda sa dvocifrenom razlikom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.