Martinović: DPS u Mojkovcu ide u opoziciju nakon 16 godina vlasti, Mandić: Delić novi gradonačelnik
Foto: Mediabiro

Slavlje u Mojkovcu

Martinović: DPS u Mojkovcu ide u opoziciju nakon 16 godina vlasti, Mandić: Delić novi gradonačelnik

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović rekao je za TVCG da po trendovima, a nakon prebrojanih glasova na 50 odsto biračkih mjesta, Demokratska partija socijalista nakon 16 godina gubi vlast u Mojkovcu. On je kazao da su Demokrate popravile rezultat u odnosu na parlamentarne izbore prošle godine.

"Na to smo veoma ponosni. Na osnovu prebrojanih glasova sa više od 50 odsto biračkih mjesta u Mojkovcu, DPS neće imati većinu i ide u opoziciju nakon 16 godina vlasti", navodi Matinović za TVCG.

On je naveo da su imali cjelodnevne operativne štabove i sve što budu imali od podataka vezano za rezultate i izlaznost, dijeliće sa medijima tokom večeri.

Iz Koalicije za budućnost Mojkovca tvrde da je na osnovu 60 odsto prebrojanih glasova "jasno da je DPS izgubio vlast u Mojkovcu".

"Ovo je veliki trenutak za građane Mojkovca i Crnu Goru. DPS je poražen u Mojkovcu", rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

On je kazao da će koalicija Za budućnost Mojkovca formirati koalicijiju "sa tradicionalnim koalicionim partnerima".

On je najavio da će Vesko Delić biti novi gradonačelnik Mojkovca.

Okupljeni u štabu Koalicije Za budućnost Mojkovca slave i skandiraju "Milo lopove", "Nek se čuje do nebesa nema više DPS-a" i "u ćošak".

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da ovakve pobjede i ovakva vlast trebaju Crnoj Gori.

"Poslje 16 godina vlast se vratila narodu, hobotnica je izgubila još jedan pipak i više nikad u Crnoj Gori neće biti nedemokratska vlast. Ovu pobjedu da proslavimo kako dolikujemo, da nikoga ne napadamo, da ne govorimo ni za koga loše", poručio je Joković.

 

Na osnovu 100 odsto obrađenog biračkog tijela u Mojkovcu, prema podacima Demokratske Crne Gore, kako prenosi RTV Nikšić, raspored glasova iznosi:

Ujedinjena Crna Gora 6,00% ili dva mandata

Ne damo Mojkovac 6,38% ili dva mandata

DPS-SD-LP 43,89% ili 14 mandata

Demokrate 13,45% ili četiri mandata

URA 6,11% ili dva mandata

Za budućnost Mojkovca 24,17% ili sedam mandata

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.