UIP: U Beranama tri krivične prijave zbog mjera, u Bijelom Polju i Nikšiću po jedna, naplaćeno 2.650 eura kazni
Ilustracija

Inspekcija kontrolisala poštovanje covid mjera, konzumiranje duvanskih proizvoda

UIP: U Beranama tri krivične prijave zbog mjera, u Bijelom Polju i Nikšiću po jedna, naplaćeno 2.650 eura kazni

Uprava za inspekcijske poslove(UIP) sprovela je četvrtu po redu akciju kontrola poštovanja epidemioloških mjera, koja je kako su saopštili dala rezultate-smanjen broj nepravilnosti i krivičnih prijava.

"Protekle dvije večeri inspekcije su u više crnogorskih gradova kontrolisale 129 ugostiteljskih objekata i podnijele pet krivičnih prijava, pri čemu su dva objekta u Beranama zapečaćena zbog rada bez odobrenja.Kontrolisano je poštovanje mjera u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Gusinju uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije", saopšteno je iz UIP-a.

Kako je saopšteno, krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa.

"U Beranama su podnijete tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u kafe bar "A&V", hotel "Berane" i lounge bar "Cafe", u Bijelom Polju protiv odgovornog lica u pub "Dark Wood" i Nikšiću protiv odgovornog lica u kafe baru "Staro pazarište"", saopšteno je iz UIP-a.

Dodaje se da je izdato devet prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2.650 eura.

"Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izrečena su tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura".

Iz UIP su apelovali na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu.

Saopšteno je da je tržišna inspekcija kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura.

Kontrolom nije utvrđeno organizovanje svadbi i proslava.

Nepoštovanje propisane distance utvrđeno je kako navode iz UIP-a,  kontrolom košarkaške utakmice u Baru između KK "Mornar" i "Mega Mozart"  i protiv KK "Mornar" biće podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.