Predsjednik Parlamenta Estonije Juri Rataš u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori
Juri Rataš

Prilika da se ojača saradnja EU i ZB

Predsjednik Parlamenta Estonije Juri Rataš u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Predsjednik Parlamenta Republike Estonije Juri Rataš boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, u ponedjeljak, 6. decembra 2021. godine.

"Nakon svečane ceremonije dočeka delegacije Estonije u organizaciji domaćina ovog događaja Alekse Bečića, uz vojne počasti i intoniranje himni dvije države, koja će biti upriličena na platou ispred Skupštine, dva predsjednika imaće tête-à-tête razgovor, nakon čega će biti održan bilateralni susret.

Izjave za medije predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i predsjednika Parlamenta Republike Estonije Jurija Rataša predviđene su za 11.20 sati na pres poziciji u Skupštini Crne Gore", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, to je prilika da se ojača saradnja Evropske unije i Zapdanog Balkana, koja je od strateškog značaja i da se potvrdi podrška koju Crna Gora ima od Estonije na svom evropskom putu i u procesu integracija.

"Osim zvaničnog obilaska zgrade Skupštine Crne Gore, delegacija Parlamenta Republike Estonije će sa delegacijom Skupštine Crne Gore tog dana u popodnevnim časovima obići i znamenitost Prijestonice Crne Gore Cetinja - Lipsku pećinu, a u čast visokog gosta predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prirediće svečanu večeru", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.