Demokrate: Nećemo glasati za nepovjerenje Vladi, mi smo za dogovor
Demokrate Crne Gore

Demokrate: Nećemo glasati za nepovjerenje Vladi, mi smo za dogovor

Demokratska Crna Gora neće rušiti Vladu, jer je naša dužnost prema građanima da sačuvamo izbornu volju kojom su građani nedvosmisleno tražili promjene, ocijenjeno je iz stranke Alekse Bečića.

"Veoma jasno i decidno ponavljamo da poslanici Demokratske Crne Gore neće glasati za nepovjerenje aktuelnoj Vladi. Bez obzira što su mnoge stvari mogle i morale biti bolje i brže urađene u prvoj godini rada ove Vlade, Demokrate neće rušiti Vladu jer je naša dužnost prema građanima Crne Gore da sačuvamo izbornu volju kojom su građani nedvosmisleno tražili promjene", saopštile su Demokrate.

Umjesto destrukcije i skupljanja jeftinih političkih poena putem izazivanja tenzija i kriza, kako su kazali, Demokrate se od početka zalažu za dogovor unutar parlamentarne većine kojim bi se Vladi Crne Gore dala stabilnost i zamah da se kvalitetno uhvati u koštac sa svim pitanjima od značaja za društvo.

"Kao što je javnosti Crne Gore poznato, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zakazao je petu sjednicu Drugog redovnog jesenjeg zasijedanja u ovoj godini, koja će početi u ponedjeljak, 13. decembra, a na kojoj će se odlučivati o nekim od najvažnijih pitanja za budućnost našeg društva. Demokratska Crna Gora, kao partija kojoj je cilj država socijalne pravde u kojoj svaki građanin ima jednake šanse, predložila je niz zakona koji za cilj imaju podizanje standarda i kvaliteta života građana, a za koje očekujemo da će ih podržati svi poslanici u Skupštini Crne Gore", navode iz ove partije.

Ako njihovi prijedlozi dobiju podršku poslanika, navode da će vratiti dječije dodatke svoj djeci do navršene 18. godine.

"Vratićemo nadoknade majkama sa troje i više djece kojima je ukinuto to doživotno stečeno pravo. Minimalne penzije će za početak biti podignute na 200 eura, a takođe i minimalna zarada, što predstavlja prvi odlučan korak na zacrtanom putu izvlačenja ovog društva iz kandži siromaštva izazvanog dugogodišnjim nepravednim i katastrofalnim politikama bivšeg režima. Osim navedenog, ukoliko ne izostane pdrška poslanika, osiguraćemo finansijsku podršku bivšim radnicima preduzeća rudarske i metalske industrije", kazale su Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.