Nastavak dobre prakse u bolnici u Bijelom Polju: Laparoskopska hirurgija i urologija kao najsavremenije metode operisanja pacijenata
Foto: Instagram

Nastavak dobre prakse u bolnici u Bijelom Polju: Laparoskopska hirurgija i urologija kao najsavremenije metode operisanja pacijenata

U prethodna dva dana u Opštoj bolnici u Bijelom Polju stručnjaci koji tamo rade su imali priliku da po prvi put u urade operacije iz oblasti urologije laparoskopskim putem kao i neke iz domena opšte hirurgije koje su se do sada radile klasičnim, otvorenim pristupom.

U saopštenju se navodi da su specijalisti u toj ustanovi prethodna dva dana imali mogućnost rada na najsavremenijem laparoskopskom stubu 3D tehnologije za koji će kako pojašnjavaju nastojati da postane dio standardne opreme.

"Operacije su bile sljedeće: Laparoskopska apendektomija (operacija slijepog crijeva) kod djeteta od 4 godine, ligatura v.spermaticae zbog varikocele kod dječaka 12 i 11 godina kao i korekcija kongenitalne kurvature i hipospadije kod dječaka starosti 11 godina", saopštenjo je iz bolnice.

Operacije je vodio dječji hirurg-urolog dr Saša Radović uz asistenciju urološkog tima dr Emil Nasufović i dr Dejan Miladinović kao i hirurškog tima dr Nebojša Janjušević i dr Duško Miladinović, anesteziju je vodio dr Kenan Erović.

Svi pacijenti se uspješno oporavljaju i već nakon 24h su otpušteni na kućno liječenje i vraćanje svakodnevnim aktivnostima.

"Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da nastavljamo sa radom na unapređenju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga našim sugrađanima i pacijentima iz okolnih opština, kao i kontinuiranu edukaciju ljekara i ulaganje u opremu", poručuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.