Način na koji vakcina utiče na DNK: U videu prikazano kako Fajzer i Moderna ubijaju virus

Način na koji vakcina utiče na DNK: U videu prikazano kako Fajzer i Moderna ubijaju virus

Od pojave vakcina protiv korone, javile su se brojne teorije zavjere o tome kako utiču na ljudsko tijelo. Najpopularnija je ona o tome kako mRNA cjepiva (napravljena na bazi informacione RNK), a to su Fajzer i Moderna, menjaju DNK kod ljudi, da sadrže "čip" koji će "neke sile" iskoristiti za kontrolu ljudi, da izazivaju sterilitet, sadrže teške metale i otrove.

Ovo su teorije koje najviše zastupaju antikvakseri, a nije mali broj onih koji ne pripadaju ovom lobiju, ali izražavaju ekstremno nepovjerenje u efikasnost vakcina protiv korone. Pa tako, za Sinofarm, odnosno kinesku vakcinu tvrde da je obična "vodica", a ove koje su napravljene na "zapadu", odnosno mRNA, da su opasne jer koriste novu tehnologiju za koju se ne zna kakvo će dejstvo imati na ljudski organizam.

Epidemiolog dr Erik Figel-Ding objavio je na Tviteru snimak koji je izdala organizacija "Vaccine Makers Project", a koji je nazvao "najboljim videom godine". U ovom snimku je do detalja objašnjeno kako zapravo vakcina napada korona virus.

Takođe, vidi se i da cjepivo uopšte ne utiče niti ima interakciju sa ljudskim DNK, što samo potvrđuje ono što eminentni stručnjaci ističu - da su vakcine bezbjedne.

BEST. VIDEO. ALL. YEAR. Please share with friends how the mRNA vaccine works to fight the coronavirus.

NOTA BENE—The mRNA never interacts with your DNA . #vaccinate

(Special thanks to the Vaccine Makers Project @vaccinemakers of @ChildrensPhila). #COVID19 pic.twitter.com/CrSGGo6tqq

— Eric Feigl-Ding (@DrEricDing) November 12, 2021

"Kao i mnogi drugi virusi, korona koristi protein da se za njega zakači i prodre u naše ćelije. Antitijela koja su na tom proteinu mogu da blokiraju viruse i spriječe ga u tome", navedeno je u ovom snimku.

"RNK vakcine (mRNA) 'uče' naš imuni sistem da stvara ova antitijela. Na koji to način vakcine postižu? RNK je genetski materijal koji daje instrukcije našim ćelijama da proizvode protein. RNK u vakcinama se nalazi u omotaču napravljenom od masnih čestica koje ga štite od specijalnih ćelija imunog sistema, nazvanih dendritske ćelije. Kada se jednom nađe u ovim ćelijama, RNK ne ulazi u njihovo jezgro direktno, niti ima interakciju sa DNK, već ostaje u pseudo plazmi, sa ostalim RNK molekulima, čekajući da stvori enzime koji su našem tijelu potrebni. Kada ribozom 'pročita' RNK vakcinu, stvaraju se djelići proteina na površini virusa."

Putem limfe, ovi delići putuju kroz organizam i "alarmiraju" druge ćelije imunog sistema.

"Neke od ovih ćelija (T, B ćelije) stvaraju antitijela koja savršeno 'odgovaraju' površinskim proteinima na virusu. Druge, stimulisane proteinskim djelovima nazvanim citotoksične T ćelije, mogu da ubiju ćelije inficirane virusom. Tako da, kada korona virus pokuša da nas inficira, naš imuni sistem je spreman. Odmah ga prepoznaje, neutrališe i uništava, prije nego što uopšte dođemo u rizik da se razbolimo", objašnjeno je u videu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.