Kabinet Abazovića: Vidjećemo čiji se
Dritan Abazović

Kabinet Abazovića: Vidjećemo čiji se "patriotizam" krije u Švajcarskoj

Vidjećemo čiji se "patriotizam" krije u Švajcarskoj, kazali su za Portal RTCG iz Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, komentarišući najavu švajcarske Vlade da će pokrenuti konsultacije u vezi potpisivanju sporazuma o automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima sa Crnom Gorom. Konsultacije će trajati do marta naredne godine.

"Raduje nas vijest da Federalni savjet Švajcarske pokreće konsultacije o automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima (AEOI) što predstavlja dobar korak u borbi protiv nelegalnih finansijskih tokova i nelegalno stečene imovine, koja često završi na tajnim računima u inostranstvu" ukazali su iz Kabineta potpredsjednika Vlade dr Dritana Abazovića.

Iz Kabineta Abazovića konstatuju da će ovo, kroz intezivnu saradnji sa međunarodnim adresama kroz nove zakonske mehanizme za utvrđivanje porijekla imovine, pomoći crnogorskim institucijama u finansijskim istragama i otkrivanju nelegalno stečene imovine.

"Koja se često krije od očiju crnogorske javnosti na tajnim računima u inostranstvu. Vrijedi napomenuti da smo ranije imali slučajeve visokih državnih funkcionera koji su na taj način krili enormnu imovinu, ne prijavljujući je Agenciji za sprečavanje korupcije. U tom smislu, ovaj potez Švajcarske će biti dobar korak ka tome da vidimo čiji se 'patriotizam' krije u Švajcarskoj", zaključili su iz kabineta Abazovića. 

Podsjetimo, Federalni savjet Švajcarske pokreće konsultacije u cilju potpisivanja sporazuma o automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima sa 12 partnerskih država, uključujući Crnu Goru. 

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.