Kljajević: Očekujemo da i pravosudni organi preduzmu sve mjere iz svojih nadležnosti u slučaju krivolovaca

Odstrijel jelena u NP Biogradska gora

Kljajević: Očekujemo da i pravosudni organi preduzmu sve mjere iz svojih nadležnosti u slučaju krivolovaca

„Nacionalni parkovi Crne Gore zahvalni su svim nadležnim državnim organima, posebno Odjeljenju bezbjednosti Kolašina na čelu sa načelnikom Zoranom Braunovićem na pruženoj pomoći Službi zaštite Nacionalnog parka Biogradska gora i efikasnom postupanju prilikom procesuiranja u vezi sa slučajem krivolova jelena u ovom zaštićenom području. Očekujemo da će i pravosudni organi preduzeti sve mjere iz svojih nadležnosti,” kazala je direktorica Nacionalnih parkova Jelena Kljajević.

„I ovog puta ističemo da se samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih organa mogu efikasno čuvati prostori nacionalnih parkova, a samim tim i najznačajnjije biljne i životinjske vrste u crnogorskim zaštićenim područjima. U tom pravcu, od posebnog je značaja uloga svih subjekata u sistemu zaštite prirode i mi u NPCG očekujemo u narednom periodu čvršću i intenzivniju saradnju", poručuju iz tog preduzeća.

Službenici Uprave policije procesuirali su trojicu krivolovaca iz Berana zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su osumnjičeni, 14. novembra 2021. godine u jutarnjim časovima na području Nacionalnog parka Biogradska gora, izvršili krivolov, odnosno iz lovačke puške odstrijelili divljač – jelena.

Ovaj događaj Uprava NP Biogradska gora prijavila je Policiji, nakon čega je, podsjetili su,  obavljen uviđaj i u blizini pronađena odstrijeljena divljač, lovačka puška i lovački prsluk.

Pronađeni predmetni dokazi su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.